Interieurontwerp nieuwbouw vleuten

Drie fauteuils die jouw minimalistische interieur cozy maken

Steeds meer mensen gaan voor een minimalistisch interieur: licht, rustig en zo min mogelijk prikkels. En dit is niet zo gek als je je bedenkt hoeveel prikkels we de hele dag door krijgen. Er wordt zelfs gezegd dat we tegenwoordig evenveel prikkels hebben op een dag als iemand uit de middeleeuwen… in zijn hele leven! Logisch dus dat we na een drukke dag thuis willen komen in een huis vol rust en kalmte. En waar kun je beter tot rust komen dan in een fijne relaxfauteuil?!

Het voordeel van een minimalistisch interieur is dat je je dag in rust, en daarmee vol energie, kunt beginnen. Of juist na een lange dag alles van je af laten glijden en tot rust komen. Dit betekent trouwens niet dat een minimalistisch interieur gelijk staat aan een saai of kil interieur. Integendeel zelfs! Deze interieurstijl draait om comfort, luxe en rust. Het is de kunst van het weglaten: de items die er wél zijn, extra tot hun recht laten komen. Een fijne relaxstoel is perfect om comfort, luxe en rust uit te stralen en aan te brengen in jouw interieur. In dit artikel laat ik je drie mooie design fauteuils zien die perfect tot hun recht komen in een minimalistisch interieur én een cozy en krachtige bijdrage leveren aan het gevoel van rust waarnaar je op zoek bent.

Fauteuil groen
Fauteuil beige

Een fijne fauteuil met zachte vormen, maar toch een strak voorkomen. Door de zachte stof oogt de stoel aaibaar en door de kuipzitting wil je hier uren vertoeven. Het minimalistische design wordt versterkt doordat de poten niet zichtbaar zijn en de fauteuil een klein beetje lijkt te zweven. Met de natuurlijke kleur taupe houd je balans en rust in jouw interieur.

Met de groene variant maak je de verbinding tussen binnen en buiten. Door te verbinden, creëer je meer rust en balans. Dit is dan ook een belangrijk kenmerk van de minimalistische stijl. Met groen zit je trouwens ook goed voor de toekomst. Groen is namelijk (zowel in kleur als beplanten) weer bezig met een comeback in het interieur en richting fall/winter zie je deze kleur steeds meer terug!

Draaifauteuil beige
Draaifauteuil grijs

Draaifauteuil Marcus is met zijn design tijdloos en elegant. Door de klassieke poot is deze fauteuil heel fijn te matchen met een minimalistisch interieur, met een knipoog naar de industriële stijl. Daarnaast is het luchtige model ideaal in een ruimte die wat kleiner aanvoelt. Het bijpassende voetenbankje en het feit dat de fauteuil draaibaar is, zorgen voor extra comfort en staat daarmee garant voor uren onthaasten in stijl.

Luxe fauteuil wit
Luxe fauteuil beige

Liever een touch van de romantische of kosmopolitische interieurstijl? Dan is een fauteuil als de Huxley perfect! De zitting nodigt uit tot wegzakken en uitgebreid ontspannen met een goed boek of glas wijn. Door de goudkleurige hoge pootjes voelt de fauteuil niet zwaar aan en krijgt het extra luxe en allure. Beide kleuren passen perfect in vele kleurenpaletten en interieurstijlen. Geen probleem dus als je wisselt van interieur, want deze fauteuil kan gewoon mee. Altijd.

Met deze drie ideeën voor fauteuils, hoop ik je te inspireren tot een cozy, minimalistisch interieur dat allesbehalve saai of kil is. Juist door het toepassen van de less is more-regel creëer je een spannend, krachtig en rustgevend interieur. Alle fauteuils in deze inspiratieblog zijn verkrijgbaar bij o.a. sfeer.nl

Meer inspiratie nodig? Via mijn Instagramkanaal @kelly.interieurdesign deel ik wekelijks fijne foto’s en tips van en voor een inspirerend, kalm en krachtig interieur. Wie weet zie ik je daar!

Maak jouw mediterrane buitenbank zelf met dit stappenplan

Maak jouw eigen mediterrane buitenbank in 5 stappen

Maak jouw eigen mediterrane buitenbank in 5 stappen

Ken je dat gevoel nog? Dat je terugkwam van vakantie en het vakantiegevoel zo lang mogelijk wilde vasthouden? Wanneer je het geluk hebt over een tuin of terras te beschikken, heb ik de manier gevonden hoe je het hele jaar door zelf die fijne vakantiesfeer creëert… namelijk met een mediterrane buitenbank. En die kan jij zelf maken!

De twee dingen die ik het liefst doe op vakantie, zijn: genieten van de zon én nieuwe, leuke, sfeervolle plekjes ontdekken. De mediterrane interieurstijl heeft altijd een instant ontspannende reactie op mij. Dit bracht mij op het idee om onze tuin in deze sfeer in te richten. Inclusief een op maat gemaakte bank die qua maat, structuur en kleur helemaal naar eigen wens te maken is. Hoe? Met de volgende vijf stappen!

Maak jouw mediterrane buitenbank zelf met dit stappenplan
Foto: Kelly Interieurdesign
Wat heb je nodig?
 • 2/3 balken van verduurzaamd hout;
 • 30mm Jackoboard platen;
 • Wapeningsgaas;
 • Cementmortel;
 • Schuurmachine met fijn schuurpapier;
 • Primer voor de muurverf;
 • Muurverf geschikt voor buiten.

Mediterrane buitenbank maken stappenplan

STAP 1: HET FRAME

Afhankelijk van de ruimte die jij tot je beschikking hebt en de gewenste grootte van de bank, maak je een berekening van het hout dat je nodig hebt. Maak een frame op de gewenste maat met balken van verduurzaamd hout. Deze zijn zeer geschikt voor buitengebruik. Zorg ervoor dat de balken, met name bij het zitvlak, niet te ver uit elkaar liggen; zo houd je het zitvlak stevig.

STAP 2: AANKLEDING VAN HET FRAME

Het van houtgemaakte frame bekleed je vervolgens met Jackoboard platen. Dit zijn watervaste platen die het mogelijk maken de bank later te stuken. Deze platen worden ook vaak in badkamers en andere vochtige ruimtes gebruikt.

Mediterrane buitenbank maken stappenplan 2
Mediterrane buitenbank maken stappenplan 4

STAP 3: NADEN AFWERKEN

De verschillende (op maat gezaagde) Jackoboard platen verstevig je door de naden af te werken met wapeningsgaas. Dit zorgt ervoor dat de naden niet gaan scheuren.

STAP 4: STUKEN

Maak de cementmortel aan, zoals voorgeschreven op de verpakking. Tip: begin aan een zijde die het minst zichtbaar of belangrijk is. Zo kun je even wennen en uitvinden wat voor jou het best werkt. Cementmortel kun je bij iedere bouwmarkt kopen.

Wij hebben er uiteindelijk voor gekozen om op de ruwe randjes nog een extra laagje aan te brengen met een fijnere mortel. Dit is geen must, maar afhankelijk van wat voor uitstraling en praktische uitwerking je wilt.

STAP 5: KLEUR TOEVOEGEN

Kenmerkend voor de mediterrane stijl zijn de warme kleuren. Kleuren die je doen denken aan de zon, warmte of bijvoorbeeld het strand. Wij kozen voor een warme, grijze kleur (Light Gray van Farrow & Ball). Deze kleur lieten we mengen in de wallpaint van LAB PAINT; dit is een muurverf voor binnen en buiten. Omdat het nieuw stukwerk is, moet je wel eerst een laag wallprimer aanbrengen en vervolgens twee lagen wallpaint. Tip: geef de bank dezelfde kleur als de achterwand. Zo lijkt het in elkaar door te lopen en geef je de bank een extra luxe effect! Een mooi zitkussen met wat sierkussens, een plaid en mediterrane planten maken jouw mediterrane buitenruimte helemaal af.

Fijne vakantie in eigen tuin/terras!

Mediterrane buitenbank - sneeuw - zon
Foto: Kelly Interieurdesign
Rust en overzicht in huis - opruimen KonMari-methode - Kelly Interieurdesign

Tips om rust en harmonie te creëren met een opgeruimd huis

Tips om rust en harmonie te creëeren met een opgeruimd huis

Zou jij ook willen dat jouw huis er net zo perfect en opgeruimd uitzag als al die interieurplaatjes op Instagram en in woonbladen? Of was je ooit blij met je interieur, maar ‘zie’ je dit niet meer door al het rondslingerende ’spul’? Ik ging in gesprek met Maaike Fris, opruimcoach en de eerste KonMari-consultant™ in Nederland voor dé tips om zelf jouw huis overzichtelijk en netjes te maken… en dit vooral zo te houden. Want door rust en harmonie in huis kan jouw interieur weer stralen en krijgt het de aandacht dat het verdient!

Rust en overzicht

We weten allemaal dat die perfecte plaatjes een momentopname zijn en dat er ook in deze huizen gewoon geleefd wordt, maar het blijft een aantrekkelijk beeld. Want ‘een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’. Tenminste, zo denk ik erover. En daarom ga ik in mijn interieurontwerpen altijd uit van de kracht van eenvoud, met de focus op rust en overzicht. Maaike richt zich op diezelfde pijlers en helpt jou rust en harmonie (terug) te brengen in jouw huis en daarmee in jouw hoofd. Want eerlijk, is eerlijk: ook al verlangen we naar rust en overzicht, niet iedereen wordt blij van opruimen. En dan is hulp meer dan welkom!

Rust en overzicht in huis - opruimen KonMari-methode - Kelly Interieurdesign

Dus Maaike, waar komt jouw passie voor organiseren/opruimen vandaan? 

“Al zo lang ik me kan herinneren vind ik opruimen het allerleukst om te doen. Ik denk dat ik van jongs af aan al een bepaald inzicht heb hoe kamer/kasten/lades zo optimaal mogelijk ingedeeld kunnen worden. Ook was ik vroeger vaak bezig met het herorganiseren en opnieuw inrichten van mijn eigen slaapkamer en kasten (en stiekem ook die van mijn zusjes). Tijdens mijn studie ruimde ik vaak eerst mijn kamer op voordat ik begon met leren, want dan kon ik mij beter concentreren. Eigenlijk ben ik er dus altijd al mee bezig geweest, maar waar het precies vandaan komt weet ik niet. En nog steeds word ik er heel blij van als een kamer/kast/lade van ongeordend naar geordend gaat; van zo’n transformatie kan ik echt genieten!”

Wat is volgens jou het grootste voordeel van een opgeruimd huis? 

“Ik ben ervan overtuigd dat er veel voordelen zitten aan een opgeruimd huis, maar één van de grootste voordelen is de rust en ruimte die je weer gaat ervaren in huis. Maar ook in je hoofd. In plaats van telkens geconfronteerd te worden met alles wat er nog moet gebeuren als je om je heen kijkt, zorg je ervoor dat thuis weer een plek wordt waar je je kunt ontspannen. En dan ga je ervaren wat een opgeruimde omgeving met je doet. Wanneer je huis namelijk rust en ruimte uitstraalt, je alleen de bezittingen om je heen hebt die je blij maken en het achter de kastdeuren ook nog eens netjes is, krijg jij de kans je tijd te besteden aan dat wat jij belangrijk vindt. Je maakt ruimte voor nieuwe ervaringen en de onrust die je voorheen voelde, is verleden tijd.” 

Rust en overzicht in huis - opruimen KonMari-methode - Maaike Fris

Je creëert rust en harmonie door het toepassen van de KonMari-methode. Wat is de grootste verstoring van rust en harmonie in huis?

“Het valt me vaak op dat de oorzaak ligt bij het feit dat veel items in huis geen vaste plek hebben waardoor het voelt als een eindeloos proces. Wanneer items geen vaste plek hebben is het gevolg daarvan dat ze gaan rondzwerven. Tijdens je wekelijkse opruimronde krijg je telkens weer diezelfde items in je handen en keer op keer denk je, ‘wat moet ik hiermee en waar laat ik het?’ Door dit soort spullen te clusteren en bij elkaar te bewaren en – het allerbelangrijkst – ze een vaste plek te geven, voorkom je dat er rommelplekken ontstaan in huis.” 

Move in Harmony. Je helpt mensen georganiseerd en soepel te verhuizen waardoor zij in de nieuwe woning echt opgeruimd en met een frisse start kunnen beginnen. Hoe ben je tot dit aanbod gekomen en welk pijnpunt van een verhuizing los jij voor en met ze op?

“Ik heb gemerkt dat in bepaalde fases van je leven, een opgeruimd huis je extra kan helpen en ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer je gaat samenwonen, er een kleine op komst is… Dit inzicht kwam na mijn eerste jaar als opruimcoach, omdat ik steeds vaker mensen hielp in deze fases van hun leven. Ook een verhuizing is een nieuwe fase en dus hét perfecte moment om op te ruimen. Er komt veel op je af, er moet een hoop geregeld worden en het liefst wil je je aandacht richten op dat wat echt belangrijk is: je nieuwe huis. Wanneer je vóór je verhuizing opruimt, zorg je voor overzicht.

Je maakt een selectie van de spullen die meegaan naar het nieuwe huis en van overbodige spullen neem je afscheid. Zo voorkom je dat je maanden na de verhuizing nog steeds dozen aan het uitpakken bent met spullen die je liever niet mee had willen nemen. Met Move in Harmony kun je echt een frisse start maken en zorg je ervoor dat je je snel thuis voelt in jouw nieuwe huis omdat alle spullen waar je waarde aan hecht, daar mooi tot z’n recht komen.” 

Rome by studio KELLY - LAB ECO paint - Vestingh

Waar kunnen lezers vandaag nog mee beginnen als ze behoefte hebben aan rust en harmonie in huis?

“Begin met visualiseren van het eindresultaat: hoe zou jij willen dat het eruitziet als jouw huis helemaal is opgeruimd? Zie het als een moment voor jezelf en neem er ook de tijd voor. Ontspan en sluit je ogen, adem in en adem uit en laat dan je gedachten de vrije loop. Stel je jouw droominterieur voor. Hoe ziet jouw huis eruit als alles precies is zoals jij zou willen? Als alles zo is opgeruimd en opgeborgen naar jouw wensen? Wanneer je dan je ogen open doet, kun je opschrijven wat er in je opkwam. Denk aan de sfeer, kleuren en andere details. Vertaal dit vervolgens naar een moodboard en maak het concreet. Wanneer je namelijk jouw doel voor ogen hebt is het ook makkelijker om ernaar toe te werken. Het werkt daarom motiverend om jouw moodboard een mooie plek in jouw interieur te geven.”  

Wat is één van de grootste valkuilen bij het organiseren/opruimen?

“Naar mijn idee is opruimen per kamer in plaats van per categorie de grootste valkuil. Vaak zorgen we ervoor dat de kamer/ruimte op het oog netjes is, zonder echt inzicht te krijgen in de items die je daadwerkelijk allemaal bezit. In de praktijk betekent dit dat het netjes lijkt, maar het achter de kastdeuren nog steeds een rommeltje is. Eigenlijk zijn we dan alleen maar bezig geweest met het verplaatsen van spullen. Als je op deze manier opruimt, val je gauw in je oude patroon en is het binnen de kortste keren weer een troep. Mijn advies is om alles uit dezelfde categorie te verzamelen op één plek. Zo heb je meteen een goed overzicht en kun je vanaf dit punt beginnen met opruimen: focussen op wat je wilt houden en deze items een vaste plek geven in huis.”

Zelf aan de slag?

Wil jij ook meer rust en ruimte in huis en daarmee ook in je hoofd? Boek dan vrijblijvend een Taste of Harmony-sessie bij Maaike om de mogelijkheden te bespreken! 

Wil je liever eerst jouw interieur aanpakken om zo een opgeruimde omgeving te stimuleren? Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gericht interieurontwerp. 

Speelhoek in de woonkamer - interieurontwerp - Kelly Interieurdesign

3 Tips om een speelhoek in de woonkamer stijlvol te maken

3 Tips om een speelhoek in de woonkamer stijlvol te maken

Een van de grootste ergernissen in mijn interieur, sinds ik moeder ben, is het rondslingerende speelgoed. Het ligt altijd overal, heeft niet de kleuren die ik graag in mijn interieur zie en verstoort daarmee het rustige beeld. Toch mag het er van mij zeker zijn, want ik vind het heerlijk als mijn zoontje lekker kan spelen en tegelijkertijd bij ons in de woonkamer is. Dus voor alle ouders die graag een speelhoek voor de kinderen in de woonkamer hebben, geef ik hierbij een drietal tips hoe je dit leuk voor de kinderen, maar vooral ook leuk voor jezelf houdt. Een speelhoek, maar dan stijlvol.

Andere ouders herkennen dit vast wel: overal ligt er speelgoed van je kind, maar het past alles behalve bij jouw interieur. Begrijp me niet verkeerd; ik vind het heerlijk dat mijn zoontje lekker bij ons in de woonkamer kan spelen, maar door al het kleurrijke speelgoed wordt het rustige plaatje in huis uit evenwicht gebracht. Daarom heb ik een speelhoek gecreëerd, die zowel leuk als stijlvol is, en deel ik 3 tips hoe jij dit ook kunt doen!

Stijlvolle speelhoek woonkamer - speelhuisje met zitzak

#1 Maak optimaal gebruik van de ruimte

Welke ruimte heb je tot je beschikking? Denk niet alleen in de breedte, maar benut ook vooral de muren. Er is tegenwoordig zo veel leuk wandspeelgoed dat weinig vloeroppervlak geen belemmering hoeft te zijn!

Heb je juist een smalle, lange ruimte over? Dan kun je prima werken met een groot werkblad en daaronder bergruimte creëren, bijvoorbeeld.

Beschik je over de luxe van veel vloeroppervlak? Dan kun je zelfs gaan denken aan leuke (stijlvolle) items als een glijbaan, speelhuisje of ballenbak. Zelfs ik ben overstag gegaan en heb een ballenbak aangeschaft. Wel met ballen die in het kleurenpalet van mijn interieur passen, uiteraard.

Speelhoek in de woonkamer - interieurontwerp - Kelly Interieurdesign

#2 Blijf binnen het kleurenpalet dat je vooraf maakt

Met een speelhoek in de woonkamer, creëer je de meeste rust als je vooraf een kleurenpalet samenstelt en je daar vervolgens ook aan houdt. Als je bijvoorbeeld, net als ik, van lichte, zachte en warme kleuren houdt, ga dan niet voor een speeltafel in primaire kleuren. De kans dat je je hieraan gaat storen in de loop van tijd, is erg groot. Tuurlijk, kinderen houden van felle/opvallende kleuren, dus je zult er niet aan ontkomen. Maar probeer het speelgoed en items die in het zicht staan, zoals een keukentje en opbergbakken, zo veel mogelijk aan te passen aan het samengestelde kleurenpalet.

Is een item niet in de kleur die je zoekt? Dan is het tegenwoordig heel normaal en extra leuk om het (tweedehands) item te restylen naar eigen smaak. Niet in een creatieve bui? Er zijn aanbieders, zoals ToysRestyled, die dit voor jou doen. Je kiest eerst welke kleuren/materialen je wil en zij zorgen er vervolgens voor dat jouw nieuwe keukentje, tafeltje of bureau een nieuwe uitstraling krijgt.

Speelhoek - kantoor - ontwerpstudio KELLY

#3 Creëer overzicht door voldoende bergruimte

Je kind denkt er vast anders over, maar speelgoed past vaak níet in het interieur. Daarom is het fijn dat je het kunt opbergen wanneer er niet mee gespeeld wordt. Ook voor het opbergen zijn er mogelijkheden genoeg. IKEA heeft bijvoorbeeld veel opties, vaak met zelf te kiezen/aanpassen frontjes. Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets maken of laten maken door een vakman/-vrouw.

Extra leuk en functioneel is om de opbergfunctie te combineren met een praktische functie. Plaats bijvoorbeeld een verticale plank op twee lage kastjes en maak er op die manier een werkbank/bureautje van. Of creëer een opklapbaar tafeltje in een hoge kast, zodat je die kunt uitklappen als je de deuren van de kast opent. Als de kast dicht is, is dus ook het tafeltje uit het zicht én bespaar je ruimte.

Creatieve hulp nodig?

Ik kan hier nog heel veel over schrijven, maar wil het vooral praktisch en overzichtelijk houden. Ik hoop dat ik jou met deze tips op ideeën heb gebracht. Mocht je hulp willen voor een stijlvolle speelhoek in jouw woonkamer, dan is een inspiratiesessie een idee! Ik kom naar jou toe en samen bekijken we coronaproof de mogelijkheden. Na afloop krijg je een samenvatting van wat we hebben besproken, de mogelijkheden en ideeën, zodat je zelf gericht aan de slag kunt met de speelhoek.

Stijlvolle speelhoek in de woonkamer met deze IKEA DUKTIG hack

Cadeau tip koffietafelboek

8 originele interieur cadeaus om te geven en te krijgen

8 originele interieur cadeaus om te geven en te krijgen

De feestdagen staan weer voor de deur dus mogen we weer op zoek naar originele cadeaus voor jouw vrienden en familieleden. Kelly Interieurdesign zet voor jou de leukste interieur cadeaus op een rijtje, want nu we met z’n allen veel meer tijd thuis besteden, is een interieur proof cadeau extra leuk. In dit artikel geef ik je 8 tips voor de leukste wooncadeaus voor je moeder, vriend(in) of andere dierbaren. 

1. Koffietafelboeken

Een koffietafelboek is een perfect decoratie item met inhoud. Het fijne aan dit cadeau is dat je het perfect kunt afstemmen op de interesses van de ontvanger. Mooie koffietafelboeken zijn er in veel verschillende thema’s zoals reizen, fotografie, mode en interieur. 

Enkele bestsellers op een rij:

 • Before They Pass Away – Jimmy Nelson (cultuur, fotografie);
 • STILL – The slow home (interieur);
 • The Kinfolk Home (interieur);
 • CHANEL Collections and Creations (mode).

Cadeau tip koffietafelboek

2. Een (persoonlijke) poster

Wil je echt persoonlijke cadeaus die een interieur opfleuren? Kunst aan de muur is een gemakkelijke, effectieve manier om sfeer en persoonlijkheid aan een interieur toe te voegen. Tegenwoordig zijn er talloze opties verkrijgbaar. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wil en het is aan te passen op iedere interieurstijl. 

Hieronder mijn favorieten op een rij:

 • DREAM BIG art collectie van Malou Kalay. Alle posters zijn zelf geschilderd, ontworpen en geprint en daarom uniek in hun soort en bovendien genummerd en slechts gelimiteerd verkrijgbaar. Malou Kalay’s kunst posters passen dankzij het serene karakter en subtiele kleurenpalet in vele interieurstijlen.
 • WIJCK. maakt strakke lijntekeningen van ‘s werelds bekendste wijken, leuke straatjes, gebouwen en steden. Ga voor een geboorte stad, woonplaats of favoriete vakantiebestemming. Een ruimte krijgt zo direct een persoonlijker karakter en de opmaak van de posters passen in alle interieurstijlen;
 • Een Birth Poster is een uniek cadeau dat ouders helpt herinneren aan het eerste moment dat zij hun kleintje vasthielden. Op basis van geboortegewicht en – lengte wordt er een mooie minimalistische schets op schaal gemaakt die in verschillende kleuren en stijlen besteld kan worden. Prachtig in vele interieur stijlen vanwege zijn eenvoud. 

Interieur cadeau tip artprint en droogbloemen

3. Droogboeket

Bloemen hebben helaas een tijdelijk karakter, maar een droogboeket daarentegen geeft maanden lang plezier en is bijvoorbeeld via de site van DRYFLOWERS in vele leuke kleuren en stijlen verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook zelf een leuk boeket samenstellen van verschillende droogbloemen en -takken. Een leuke vaas erbij en je hebt een origineel en persoonlijk cadeau. 

4. Kamerplant

Groene vingers? Dan is een kamerplant een leuke optie. De urban jungle trend duurt voort en kamerplanten lijken steeds populairder. Ook hierin zijn er weer vele opties in formaat, kleur en stijl. Via sites als Plantsome kun je je plant zelfs in de gewenste pot laten opmaken en laten thuisbezorgen. Bij jezelf of direct naar de ontvanger. 

Hier een overzichtje van de makkelijkste kamerplanten (zelfs als je niet hele groene vingers hebt):

 • Cactus;
 • Dracaena;
 • Sansevieria.
5. Abonnement op een interieurmagazine 

Met een abonnement op je favorieten woontijdschrift kun je elke maand nieuwe interieur inspiratie opdoen. Tegenwoordig bieden vele magazines kortlopende (cadeau)abonnementen aan en vaak nog met leuke welkomstcadeaus ook. Leuk om te geven en nog leuker om te krijgen. Bovendien een origineel cadeau waarbij de ontvanger een periode lang elke keer opnieuw een nummer op de deurmat ontvangt. 

Tips voor de leukste interieurbladen:

 • Stijlvol Wonen;
 • ELLE decoration;
 • Vogue living;
 • VTwonen.

Cadeau tip interieurliefhebber: abonnement op een tijdschrift interieur magazine

6. Speakers

Dat muziek een grote invloed heeft op onze emoties en gedrag bewijzen vele onderzoeken. Je kunt je hersenen er mee activeren maar ook kalmeren. Muziek kun er bovendien voor zorgen dat je je meer thuis voelt ergens. Met speakers geef je iemand een luxe en doordacht cadeau. Onder andere de speaker lijnen van Sonos zijn erg stijlvol en passen in ieder interieur. 

Cadeautip interieurliefhebber: een Sonos speaker

7. Online interieuradvies

We hebben de afgelopen maanden meer tijd thuis doorgebracht dan we normaal doen. Dit zorgt er voor dat we eerder behoefte hebben aan aanpassingen in huis. Een andere indeling, nieuwe kleuren of een inspirerende werkplek. De 1,5 meter samenleving heeft er ook voor gezorgd dat we creatiever zijn gaan ondernemen en inkopen. Veel interieurontwerpers en -stylisten zijn de afgelopen maanden diensten digitaal gaan aanbieden. Zo kun je op veilige afstand, maar toch persoonlijk, interieuradvies ontvangen.

Ook bij Kelly Interieurdesign behoort dit tot de mogelijkheden. Een online interieuradvies kun je al cadeau doen (of krijgen) vanaf €75,- De ontvanger van het cadeau krijgt dan een intake via ZOOM, passend moodboard en gericht advies op de woonvraag die hij/zij heeft. het gehele advies ontvangt hij/zij vervolgens per mail, zodat het later nog eens rustig doorgenomen kan worden. 

Cadeau tip voor interieur liefhebbers - Interieuradvies online

8. Tableware

Iets waar je nooit genoeg van kunt hebben als je het mij vraagt, is servies. Hoewel grote diners geven nu even niet mogelijk is, gaan we er natuurlijk vanuit dat dat over een tijd wel weer kan en mag. Daarnaast hangt de kwaliteit van een goed en gezellig diner niet af van het aantal gasten. Dus ook dat intieme diner, kleed je met een mooi servies stijlvol aan.

Het leuke van de huidige tafeltrends is dat je tegenwoordig oneindig kunt blijven mixen en matchen. Het hoeft al lang niet meer een compleet servies uit eenzelfde lijn of van hetzelfde merk te zijn. Karakter en daarmee sfeer bereik je juist door verschillende materialen, kleuren en stijlen met elkaar te combineren. 

Ik zet de leukste merken/collecties op een rijtje die goed te combineren zijn:

 • De Mali collectie van nkuku. De Mali collectie is handgemaakt in India als onderdeel van een fair-trade project waarbij training en zekerheid van inkomen wordt gegeven aan lokale inwoners. Momenteel biedt de werkplaats ruimte voor al 40 mannen en vrouwen;
 • The table – atelier collectie in prachtige kleuren. Fair, klimaatpositief, plasticvrij verpakt;
 • HKliving 70’s tableware voor een statement aan tafel. Dit servies geeft een knipoog naar de kleuren en patronen van de jaren 70. 

Interieur cadeau tip - servies, tableware

Heb jij zelf nog leuke, originele interieur cadeaus die aan deze lijst moeten worden toegevoegd? Laat het dan weten in de reacties hieronder. Wellicht inspireer je er een ander nog mee en bespaar je hem/haar een hoop (keuze)stress. 

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch

In vier stappen een herfstproof interieur met bohemian touch.

Wil jij een herfstproof interieur, maar vind je het lastig om hiermee van start te gaan? Aan de hand van vier tips, laat ik je zien hoe ik dit aanpakt.

Reliving

In de nieuwe herfst styling video die ik voor de Reliving binnenkijker serie opnam, koos ik voor een thema dat dicht bij mijn eigen stijl ligt: natuurlijke materialen en warme kleuren met behoud van die rustige, overzichtelijke sfeer. Uiteraard opnieuw met een touch of bohemian. In dit artikel laat ik zien hoe je de herfst in huis haalt. Ook dit keer heb ik enkel eigen en vintage items gebruik. Hiermee hoop ik jullie te stimuleren in het gebruik van tweedehands en duurzame items. Dit is namelijk nog leuker, uitdagender en unieker dan het aanschaffen van nieuwe items bij de grote warenhuizen waar iedereen zijn spulletjes vandaan haalt. 

De styling video voor Reliving komt zondag 4 oktober op de Instagram pagina van Reliving te staan. 

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch overzicht

Tip 1

Bepaal als eerst wat voor je basis (bank, kasten en tafels) je hebt/wilt. Welk van deze items wil je behouden en voor welke mag er iets nieuws komen? Een sterk ontwerp bestaat voor mij uit een goede basis die een geheel vormt. Dit straalt uiteindelijk eenheid en rust uit. Vooral wanneer je er voor kiest om in de accessoires en muur- of raambekleding voor uitgesproken kleuren te gaan. Ga voor deze basis items na of ze 1. bij de gewenste sfeer passen en 2. wel bij de overige basis meubels passen. Soms kom je tot de conclusie dat je een bepaald item misschien impulsief gekocht hebt, maar het niet een geheel met de overige basis items vormt. Kies er dan voor dit meubel te vervangen voor een meer passende variant. Je oude meubel biedt je natuurlijk aan via een van de verkoopplatformen. 

Herfst staat voor mij voor veel binnen zijn, kaarsjes en donkerder weer. In mijn interieur zie ik dan ook graag warmte, sfeer en behaaglijkheid terug. Ik koos daardoor voor een basis van donker bruine rotan (manou) meubels. Een aardse, sfeervolle basis is helemaal herfstproof

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch accessoires

Tip 2

Als je er uit bent welke basis je hebt of wilt, kun je gaan kijken welke sfeer je neer wil zetten. Bedenkt dan wel dat je basis hier binnen moet passen. Als jouw basis bijvoorbeeld bestaat uit donkere items van harde materialen, dan zal het een stuk lastiger zijn een Scandinavisch of Bohemian sfeertje neer te zetten. Gebruik om inspiratie op te doen meerdere kanalen. Pinterest is mijn all-time favorite, maar kijk daarnaast altijd of je inspiratie uit interieurboeken, tijdschriften en tv-programma’s of zelfs van Funda kunt halen. Kortom: probeer verschillende mogelijkheden uit, die brengen ook weer nieuwe inzichten.

Na de zomerperiode moeten we allemaal even wennen aan het minder buiten zijn. Een perfect moment om de natuur naar binnen te halen. Ik koos er voor die warme, donkere herfstproof sfeer in huis te halen. 

Zeegras hanglampen kap herfst interieur bohemian

Tip 3

Ga aan de slag met een stappenplan! En dan bedoel ik geen document van 6 kantjes, maar gewoon een gericht, praktisch stappenplan van 1 A4’tje levert al veel op. Vaak zie ik dat mensen het overzicht kwijt zijn en ‘maar gewoon kopen’. Het nadeel hiervan is dat je vaker een miskoop doet. Iets kan in de winkel namelijk erg leuk lijken, maar bij thuiskomst helemaal niet in het geheel te passen of te groot/te klein te zijn. Door met een stappenplan te werken, help je jezelf overzicht te behouden en keuzes te maken. Het stappenplan maak je nadat je voldoende beeld hebt bij de sfeer die je neer wil zetten en de basis die je al hebt. Zo weet je precies welke ruimtes je nog kunt vullen (incl. afmetingen) en wat voor soort items je nog nodig hebt. Dit noteer je in je stappenplan, zodat je tijdens het shoppen kunt terugvallen op ‘wat heb ik nodig’  incl. praktische zaken als afmetingen, materialen en kleuren. 

Dit deed ik:

In mijn stappenplan stonden bijvoorbeeld alle items vermeld die ik nodig had met de volgende toelichting:

 • kleurenpallet: bruin, beige, zwart;
 • materialen: zo veel mogelijk natuurlijk;
 • structuren: zacht en aaibaar.

Zie je een item dat je erg leuk vindt, maar niet binnen je plan past? Sla ‘m voor dit project, maar sla het op voor een andere keer. 

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch spiegel

Tip 4

Geef er jouw persoonlijke draai aan. De plaatjes in magazines, op TV of Instagram zijn prachtig, maar ook in die woningen wordt gewoon geleefd en ziet het er vaker niet dan wel zo uit als op het fotomomentje. Houd dit in je achterhoofd. Je wilt het mooi maken, maar houd het ook praktisch. Een open kast vol prachtige accessoires staat mooi, maar als je weet dat je niet van het opruimen bent en zo iets binnen no time een rommeltje is, doe het dan niet. Je zal je er alleen maar aan gaan storen en dat is juist wat je niet wil bereiken. Thuis is een plek waar je tot rust moet kunnen komen, waardoor je nieuwe energie en inspiratie vindt en je kunt genieten van de dingen die er toe doen. Houd het dus praktisch!

Hulp nodig?

En kom je er met deze tips nog niet helemaal uit? Ik help je graag bij het bepalen van de sfeer, opstellen van een stappenplan of complete begeleiding van jouw project. Stel je vraag of vraag vrijblijvend een offerte aan via info@kellyinterieurdesign.nl of via het contactformulier

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch hoekje

Tafelservies vintage, maar op een moderne manier gestyles

Een vintage interieur, maar wel stijlvol? Zo doe je dat!

Dat vintage goed samengaat met een stijlvol, modern interieur ga ik je in deze (foto)blog laten zien. Om je heen zie je dat steeds meer merken, ontwerpers en bedrijven voor duurzaam gaan. Iets wat eerst voor vele een ‘ver van mijn bed show’ was, wordt steeds meer normaal. Het minste wat wij voor onze (klein)kinderen kunnen doen, is zorgen dat zij kunnen genieten van een mooiere, gezondere en leukere wereld dan wij nu doen. Dat dit al met kleine stapjes en keuzes mogelijk is, weet misschien nog niet iedereen. Ik laat je graag zien hoe je kiest voor een vintage interieur en dus hergebruik, zonder dat je hoeft in te leveren op stijl.

 

TIPS

Een tweetal tips vooraf voor het maken van duurzame keuzes bij het creëeren van een vintage interieur:

 • Bedenk vooraf welke materialen je wil gebruiken in de ruimte. Houd je daar ook aan bij het zoeken naar vintage items, ook al zijn die vaak wat lastiger te vinden. Blijf bij het plan. Dit zorgt er voor dat jouw items uiteindelijk een geheel vormen.
 • Combineer oude items met karakter, met nieuwe items en een frisse look. Dit maakt het geheel uiteindelijk fris en modern. 

De eethoek

Voor vele het hart van het huis: de eethoek. Vaak gecombineerd met een open keuken om zo gezellig mogelijk te genieten van het zondagse ontbijt, de vrijdagmiddagborrel met vrienden en gezellige diner avonden. Juist dit is een leuke ruimte waarin je gebruik kunt maken van duurzame keuzes en hergebruik. Al is het maar omdat de belangrijkste accessoires in deze ruimte, namelijk servies en tafelwaren, gemakkelijk schoon te krijgen zijn voor een nieuw en fris gevoel. Daarnaast is een eettafel vaak een van de grotere investeringen onder het meubilair, waardoor men er vaak net iets zuiniger op is en het prima mee kan voor een tweede of derde ronde. 

Tafelservies vintage op een moderne manier gebruiken

Hier zie je dat ik koos voor tafelservies in mooie aardetinten gecombineerd met een accentkleur (mosgroen) en eenvoudig wit. Juist de mix van verschillende kleuren en structuren houdt de tafel spanend, maar het blijft door het kleuren’plan’ wel een geheel. 

Mooie vintage barkrukken met gevlochten zitting in een nieuw jasje gestoken

Deze krukken met gevlochten zitting zijn een echte klassieker. Je kent ze nog wel van vroeger bij familie in huis, of juist de moderne versie die je tegenwoordig weer veel ziet met het teakhout. Door de krukken een nieuw likje verf te geven, zien ze er weer fris uit en haal je niet alleen een item met karakter in huis, maar ook met je eigen handtekening er op. 

 

De zithoek

In de zithoek kun je je slag slaan door bijvoorbeeld de verlichting of bijzettafel(s) vintage aan te schaffen. Denk bij de laatste vooral out of the box. Niet alleen boomstammen, pallets of betonblokken zijn leuk om als tafel te hergebruiken, maar ook een oude gereedschapskist of koffers kunnen dienst doen als tafeltje(s). 

Oude materialenkist als salontafel

Deze oude kist is ideaal als salontafel. Niet alleen door het goed te gebruiken model, maar nog meer door de hoeveelheid bergruimte voor spulletjes die je niet in het zicht wilt. Ik gaf de kist een licht beige kleur met de ecologische verf van Vesting (eerst de multiprimer in dezelfde kleur). Dezelfde kleur als de muur, waardoor het extra rust uitstraalt en er fris uit ziet in plaats van oud (wat overigens ook zeker charme heeft!)

De kinderkamer

De kinderkamer leent zich prima voor hergebruik. Er is vast nog wel een tante, vriendin of zus van een kennis die de fase van jouw kindje ontgroeit is en bepaalde meubels heeft die je kunt overnemen. Een nieuw likje verf is misschien niet eens altijd nodig. 

Kinderkamertje kleine ruimte effectief indelen

In het slaapkamertje hierboven zijn zowel het bedje als de stoel, mand en klamboe niet nieuw aangeschaft. Door creatief te denken en iets meer tijd in de zoektocht te steken, bespaar je niet alleen geld, maar spaar je ook het milieu. 

De buitenruimte

En natuurlijk leent ook de buitenruimte zich prima voor een ‘beter dan nieuw’ inrichting, zoals hieronder. 

Styling buitenruimte overkapping riet en rotan

resultaat mini lente make-over woonkamer

Mini make-over voor minder dan €60,-

mini make-over woonkamer - eindresultaat
VOOR
resultaat mini lente make-over woonkamer
NA
Haal de lente in huis

Je woonkamer een (mini) make-over geven, maar hier niet te veel aan uitgeven? Ik haalde de lente in huis voor minder dan €60,- inclusief behang materiaal. Door deze blog hoop ik je te inspireren om zelf aan de slag te gaan met kleur, printjes en DIY projectjes om de lente in huis te halen. 

Behang op rol uitproberen

Behang

Behang is een effectieve en vrij snelle manier om je interieur een heel andere sfeer te geven. In eerste instantie werd ik verliefd op een mooi, maar erg duur textuur behang gemaakt van plantaardige vezels. Ons kleine wandje zou alleen al €200,- aan behang gaan kosten en aangezien ik het liefst elk jaar een nieuw printje of kleurtje aan wanden geef, leek mij dit niet zo verstandig. Na wat speurwerk op internet liep ik tegen dit behang aan met het fijne prijsje van (in de aanbieding) €16,- per rol. Aangezien er geen stalenservice beschikbaar was, besloot ik de rollen te bestellen en thuis wel te zien of het daadwerkelijk wat was. Zo niet, dan is het ook zo weer retour gestuurd. Gelukkig was dit behang een schot in de roos en kon ik direct aan de slag. Dit testte ik overigens door de rollen voor de aan te passen wand te plaatsen en zelf wat afstand te nemen. Zo kun je inschatten of de kleuren bij de rest van je interieur passen en of je de print mooi vindt.  

Tip: zie je een behang dat je mooi vindt, maar boven je budget is? Ga dan online op zoek naar aanbiedingen of een vergelijkbaar behang van een ander merk. Er zijn zo veel aanbieders binnen handbereik door internet en (inter)nationale bezorging. Er is altijd wel een vergelijkbare (vaak niet zo perfect als je eerste keuze) print te vinden. Mijn behang komt bijvoorbeeld van een Duits merkje. 

Afplakken spiegel voor het verven - mini lente make-over
Spiegel andere kleur geven - spuitbus

Accessoires in de make-over 

Bij een make-over horen natuurlijk ook ‘nieuwe’ accessoires. In plaats van nieuwe items aan te schaffen, gaf ik de al aanwezige accessoires een nieuw leven. De ronde metalen spiegel van woood leent zich perfect voor een nieuw laagje verf. Dit lukt het best met een spuitbus die je voordelig koopt bij de bouwmarkt of extra budgetvriendelijk bij de action (rond de €2,-). Even afplakken en gaan. 

Het wandplankje is de MOSSLANDA van IKEA en had eigenlijk een zwarte afwerking. Omdat ik met deze mini-make over juist voor een luchtigere sfeer wilde gaan en binnen met met buiten wil verbinden, koos ik ervoor deze wit te schilderen. De primer en aflak had ik nog in huis, maar ook hiervan kun je online veel voordelige, kleine verpakkingen vinden. Geen zin in dubbel lakken? Dan is bijvoorbeeld Flexa mooi makkelijk een oplossing. Dit is grondverf en aflak in een. 

Uitproberen kleur bij het behang

Uitproberen!

Tip bij het doorvoeren van (kleur) veranderingen in je interieur: probeer uit! Tegenwoordig kun je van zo veel merken kleine probeer verpakkingen of staaltjes aanschaffen/aanvragen. Door deze aan de gewenste muur te bevestigen, zie je wat deze kleur in de ruimte doet. Omdat ik niet zeker wist of de gekozen kleur goud/messing mooi uit zou komen bij dit behang heb ik een A4’tje voor de helft gespoten en op de muur gehangen. Met wat inlevingsvermogen kun je dan inschatten wat dit met je ruimte doet. 

resultaat mini lente make-over woonkamer

Styling

Om de mini make-over budgetvriendelijk te houden zijn er een aantal styling opties. 

 • Ga met een creatieve bril op opzoek naar items in andere ruimtes die je kunt gebruiken om je hoekje op te frissen. Bijvoorbeeld een wijnfles waar je een (droog)bloem in kwijt kunt, een mooi bord dat je als accessoire tegen de wand bevestigd of een oude mand die als nieuwe plantenpot kan dienen. 
 • Struin sites af die vintage interieur items aanbieden als je zelf geen zin hebt om in een tweedehands winkel te snuffelen. Reliving.nl is zo een voorbeeld. Zij bieden een platform voor kopers en verkopers van duurzame, vintage interieur items. Ook ik verzorg hier een ‘curated by‘ pagina met leuke vintage Treasures. Pluspunt: je kunt je item ook laten bezorgen. 
 • Probeer je vriendinnen te strikken voor een interieur item ruil, zo heb je beide iets nieuws, zonder de portemonnee te hoeven trekken. 
 • Geef de accessoires die je al had hangen, staan of liggen een andere kleur. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je vrijwel alle materialen een ander kleurtje geven. 

Wandplank pampus en rotan schaal

Babykamer oker, zwart en wit - overzicht bovenaf

Een babykamer met een uitdaging

Een babykamer met een uitdaging. 

Misschien wel één van de leukste dingen die ik destijds heb mogen regelen tijdens mijn zwangerschap was het klaarmaken van de babykamer. Omdat wij volgend jaar pas een extra kamer kunnen creëren, moesten wij het even met een kleine babykamer doen. Vier vierkante meter (en een schuine wand) om precies te zijn. Dus niet alleen keuzestress voor kleuren, meubels en indeling, maar ook op zoek naar creatieve oplossingen en dubbele functies, want ondanks de beperkte ruimte wilde ik wel een volwaardige, volledige kamer voor de kleine.

Babykamer oker, zwart en wit - overzicht bovenaf

Slapen

Allereerst een bedje, het belangrijkste item in een babykamer. Vanwege de beperkte ruimte en de in verhouding grote afmetingen van een ledikant heb ik gekozen voor een ovale variant. Door de ronde vorm behoud je meer bewegingsvrijheid om het bedje heen en oogt het bovendien ook ruimtelijker. Een ander groot voordeel aan het gekozen bedje van Stokke is dat deze met je kindje mee groeit. Zo start je met een wiegje en kun je extra tussenstukken aanschaffen en toevoegen waardoor je in een handomdraai een ledikantje en weer later een peuterbed hebt. 

Babykamer oker, zwart en wit - overzicht

Verschonen

Verder wilde ik ook graag een verschoonplek in het kamertje. De beschikbare kamer kent niet alleen een beperking in grootte, maar ook in vorm. Zo heeft het een schuine wand en naast de deur een zeer klein nisje. Om de minimale ruimte in dit nisje toch te benutten, kozen wij ervoor zelf een commode te maken. Ik vond een smal kastje met de juiste hoogte, een lade en legplanken. Hierop hebben we een plank gemaakt die aan de ene kant mooi doorliep in de nis en aan de andere kant voldoende uitsteekt om er een trolley met de meest gebruikte spulletjes onder te schuiven. Zo zijn deze vaak wat rommelige spulletjes toch enigszins uit het zicht, maar schuif je ze tijdens het verschonen gemakkelijk tevoorschijn. Ook hier hebben we er voor gekozen om de zijkant van de bovenplank rond af te werken, waardoor je naast meer bewegingsvrijheid ook eenheid met het bedje creëert. Om het af te maken heb ik de standaard greepjes vervangen voor leren okergele greepjes.

Babykamer oker, zwart en wit - commode
Babykamer oker, zwart en wit - detail

Zitplek

In plaats van een stoel met enkel een zitfunctie koos ik voor een hocker met bergruimte. Dergelijke hockers vind je overal in alle soorten, maten en stijlen. Die van ons komt bij de IKEA vandaan en heeft een afneembare hoes. De beschikbare hoezen vond ik echter niet bij de kleuren en stoffen van onze babykamer passen dus ben ik op zoek gegaan naar een leuke stof. Deze stof heb ik met een nietpistool op de poef bevestigd, zodat de zitplek helemaal in de sfeer van het kamertje past. 

Babykamer oker, zwart en wit - detail accessoire
Babykamer oker, zwart en wit - detail behang

Sfeer

Tot slot de aankleding. Te veel kleur, print en accessoires toevoegen zal in een kleine ruimte snel benauwd aanvoelen. Daarom heb ik gekozen voor een kleurenpallet van twee neutrale kleuren: zwart en wit met één uitgesproken kleur, namelijk okergeel. Door zowel de kamer, meubels als alle accessoires van dit kleurenpallet te voorzien, behoud je naast een gezellige sfeer toch de rust. Om het geheel wel vrolijk te houden, heb ik één wand voorzien van een okergele lambrisering met een behang printje er boven. De overige wanden heb ik rustig wit gehouden evenals de gordijnen.

Al met al een geslaagd eindresultaat voor onze stoere Sam! 

Interieur werkplek slaapkamer

Interieur tips voor jouw thuiswerkplek

Misschien werk je sinds deze week verplicht thuis, maar misschien werkte je al vaker thuis en worstel je nog met het creëren van een prettig en inspirerend interieur voor jouw thuiswerkplek. Thuiswerken kent vele voordelen als je voor jezelf een prettige werkplek weet te creëren. In deze blog, geef ik je wat tips voor een fijne thuiswerkplek. Lukt het neerzetten van een fijne thuiswerkplek met deze tips niet of besteed je het gewoon liever uit? Dan is mijn online interieuradvies een oplossing. Na een online intake maak ik een praktisch en snel uitvoerbaar (stappen)plan voor je en kun je eenvoudig aan de slag. 

Interieuradvies thuiswerkplek - Kelly Interieurdesign

De sfeer bepalen

Ga eerst op zoek naar jouw favoriete stijl voor je thuiswerkplek. Als je dit namelijk eerst doet, laat je je nog niet belemmeren door beperkingen van de ruimte. Denk bij het zoeken naar beelden dus niet te veel na, maar sla op Pinterest, Instagram of welke zoekmachine dan ook alle plaatje op die je interesse wekken. Wanneer je voldoende sfeerbeelden hebt verzameld kun je gaan kijken of je een lijn kunt ontdekken in je voorkeurafbeeldingen. Zo houd ik bijvoorbeeld erg van natuurlijke materialen en zachte kleuren, maar ik ken zat mensen die juist een prettig gevoel krijgen bij stimulerende kleuren en prints of juist een strak interieur zonder te veel afleiding. Juist omdat je bij je thuiswerkplek geen rekening hoeft te houden met je collega’s, kun je de ruimte helemaal aanpassen aan jouw persoonlijke wensen, zodat je je productiviteit optimaal stimuleert. Op zoek naar inspiratie? Op een van mijn Pinterest borden heb ik de leukste thuiswerkplek inspiratiebeelden voor je verzameld. 

Interieur werkplek slaapkamer

Locatie bepalen

Het meest bepalende aspect bij een thuiswerkplek is de locatie die je kunt gebruiken. Natuurlijk is het ideaal als je gezegend bent met een leegstaande kamer waar je een werkkamer van kunt maken, maar lang niet iedereen beschikt over deze luxe. Of misschien vindt je het wel helemaal niet prettig om in een afgesloten kamer te zitten en vindt je meer inspiratie en productiviteit aan de keukentafel of in de woonkamer. Bedenk dus goed waar jij je werkplek wilt creëren. Ook als je niet beschikt over zeeën vrije ruimte, is er altijd wel een oplossing te bedenken. Ook hiervoor kun je kanalen als Pinterest en Instagram gebruiken. Zo zie je de meest creatieve locaties voor thuiswerkplekken voorbij komen, zoals een open trapkast, in de slaapkamer, in een vensterbank die extra verdiept is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden en er is altijd een oplossing voor jou te bedenken. 

Interieuradvies - thuiswerkplek - Kelly Interieurdesign

Inrichting

Heb je de locatie van je thuiswerkplek bepaald? Dan kun je gaan nadenken over de inrichting. Hoe je je thuiswerkplek gaat indelen is volledig afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld wel of geen aparte werkplek? Is er ruimte voor een vast bureau of moet je op zoek naar een inklapbaar model om ruimte te besparen? Is het een plek met veel of weinig lichtinval en welk kleurenpallet past daar dan bij?  Vragen die voor iedereen een persoonlijke uitkomst geven en vrij lastig kunnen zijn. Neem hier dan ook goed de tijd voor als je zelf deze invulling wilt verzorgen of geef dit onderdeel uit handen. 

Interieur - meisjeskamer

Opbergen 

Tenzij je beschikt over een grote apart werkkamer is het belangrijk na te denken over bergruimte. Het is namelijk prettig om thuis te werken, want zo kun je makkelijker werk en privé combineren, maar je wilt beide wel gescheiden houden. Dus ben je klaar met werk, wil je het ook kunnen ‘wegleggen’ en niet continue herinnert worden aan het werk dat er letterlijk en figuurlijk nog ligt. Gelukkig zijn er talloze type opbergers en zijn deze ook in alle stijlen te vinden. Uiteraard is het hierbij eerst van belang te inventariseren wat voor type werk je wilt opbergen. Een accountant zal bijvoorbeeld voornamelijk veel papier willen opbergen, terwijl ik ook blikken verf (uit het zicht) wil opbergen. Afhankelijk van je behoeften kun je op zoek gaan naar manden, A-4 bakken, kastjes of andere opbergers in jouw gewenste stijl. Vind je dit lastig? Dan kun je ook mijn hulp inschakelen. 

Praktische tips 

Tot slot wat praktische tips om de productiviteit middels het interieur van je thuiswerkplek te verbeteren!

 

 • Werk je achter een laptop? Probeer dan elke twee uur even afstand van je scherm te nemen. Bijvoorbeeld wanneer je een telefoontje pleegt of loop even een rondje buiten om nieuwe energie op te doen;
 • Als je beschikt over een lege wand, prikbord of kurkwand kun je deze gebruiken als inspiratiemuur. Maak hier je real life Pinterest bord van en raak tijdens het werk geinspireerd;
 • Voeg groen toe aan je werkplek! Het toevoegen van planten en bloemen kan je productiviteit met wel 15% verhogen volgens onderzoek door de Universiteit van Cardiff. Meteen een goede reden om de locale bloemenwinkel die het nu zwaar heeft door het coronavirus te steunen;
 • Wanneer je kiest voor losse opbergers, zorg er dan voor dat deze ook direct als decoratie item dienen. Zo hebben ze naast een praktische functie ook direct een sfeerverhogend factor, zonder dat je te veel items verzameld die geen functie hebben, maar wel kunnen afleiden.