3 Kleurenpaletten voor een warm onthaal in jouw vakantiewoning

Hi, het is weer tijd voor een nieuwe blog. Dit keer over het creëren van een warme en gastvrije sfeer in jouw vakantiewoning. De afgelopen maanden ben ik 80% van mijn tijd bezig geweest met het inrichten van vakantiewoningen in onder meer Spanje. Heel erg leuk om hier dieper in te kunnen duiken. Een vakantiewoning is namelijk zo veel meer dan alleen een plek om te verblijven; het is een toevluchtsoord waar gasten tot rust kunnen komen, kunnen genieten van quality time met hun dierbaren en nieuwe herinneringen kunnen maken. 

Als interieurontwerper gespecialiseerd in het inrichten van vakantiewoningen in Spanje, begrijp ik het belang van een warm onthaal. Het verwelkomen van gasten (en jezelf) met open armen en een uitnodigende sfeer is essentieel om hun verblijf onvergetelijk te maken en een blijvende indruk achter te laten. In deze blog neem ik je mee in het selecteren en toepassen van kleurenpaletten in jouw vakantiewoning. 

Casa Calma - Vakantiewoning - Inrichting en interieur - Kelly Interieur design - Zithoek
Casa Calma - Vakantiewoning - Inrichting en interieur - Kelly Interieur design - Close-up

Kleurenpalet 1: aardse warmte

Ontdek de warmte en sfeer van natuurlijke aardetinten in jouw vakantiewoning. Diepbruin, beige en bijvoorbeeld terracotta vormen een krachtige kern voor dit palet, waarbij een knusse en sfeervolle uitstraling wordt gecreëerd. Deze kleuren weerspiegelen een gevoel van rust en sereniteit, terwijl ze gasten uitnodigen om te ontspannen en te genieten van hun verblijf.

Diepbruin, terracotta en beige brengen gevoelens van warmte, geborgenheid en verbondenheid met de natuur naar voren. Voeg hier echt groen aan toe (kamerplanten, droogbloemen en vetplanten) en je maakt nog meer de connectie met de natuurlijk. Deze aardse tonen dragen bij aan een kalme en uitnodigende atmosfeer, perfect om na een dag vol indrukken tot rust te komen. 

Gebruik warme houttinten om de warme sfeer te versterken, zoals bijvoorbeeld een houten eettafel met afgeronde vormen of accenten van natuurlijke materialen aan de muur. Voeg terracotta kussens, een plaid of een puur ogend servies toe voor nog meer luxe.

Kleurenpallet - Kelly Interieur Design - Vakantiewoning

Kleurenpalet 2: pastel oase

Creëer een wereld van zachte sereniteit met een pastelkleurig palet. Een neutrale basis van offwhite, beige en grijs vormt de perfecte achtergrond voor de toevoeging van pasteltinten zoals lila, babyblauw of pastelgroen. Deze kalmerende kleuren roepen een gevoel van ontspanning en verfijning op, ideaal voor een vakantiewoning met een tijdloze en serene uitstraling.

Pastelkleuren zoals lila, babyblauw of pastelgroen stralen een gevoel van kalmte, vrede en verfijning uit. Deze zachte tinten hebben een rustgevend effect op de geest en kunnen stress verminderen. Voeg hier natuurlijke materialen, zoals rotan of bamboe aan toe voor een natuurlijke twist. 

Schilder bijvoorbeeld de muren in een zachte crèmekleur en voeg accenten van pastel toe met kussens, vazen en schilderijen voor een rustgevende en harmonieuze sfeer. Plaats een subtiel gekleurd plaid op de bank en kies voor lichte gordijnen om de ruimte te verfrissen. Een mooi, groot droogboeket kan hier de show stelen. 

Kleurenpallet - Kelly Interieur Design - Vakantiewoning pastel

Kleurenpalet 3: tropisch warm

Haal een warme tropische sfeer naar je vakantiewoning met een levendig kleurenpalet. Denk aan zonnig geel, diep oranje en/of sprekend groen, geïnspireerd door de levendige kleuren van de tropen. Deze vrolijke en energieke kleuren creëren een speelse en uitnodigende sfeer die perfect past bij vakantiewoningen in exotische bestemmingen.

Zonnig geel, diep oranje en/of sprekend groen roepen gevoelens op van vreugde, energie en levendigheid. Deze levendige kleuren weerspiegelen de warmte en vitaliteit van tropische omgevingen en kunnen gasten een gevoel van opwinding en avontuur geven. 

Voorbeeld: ga voor een accentmuur in een diepe oranje tint om een warme en uitnodigende sfeer te creëren en direct een statement te maken. Combineer accessoires in levendige gele en groene tinten voor een extra tropisch gevoel. Voeg kussens met print toe aan de bank en plaats enkele frisgroene planten in de ruimte voor een levendige uitstraling.

Kleurenpallet - Kelly Interieur Design - Vakantiewoning - tropical

Praktische Tips:

Bij het implementeren van deze kleurenpaletten in je vakantiewoning is het essentieel om rekening te houden met verschillende praktische overwegingen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het kleurenpalet op een harmonieuze en samenhangende manier wordt toegepast:

 • Houd rekening met het natuurlijk lichtinval: Houd rekening met de hoeveelheid daglicht per ruimte. Pas de kleuren aan op basis van de beschikbare natuurlijke verlichting om de gewenste sfeer te behouden. Is er weinig natuurlijk daglicht in een ruimte, dan ga je voor lichtere kleuren om het optisch ruimtelijker te maken of voor donkerdere kleuren om een extra knus gevoel te realiseren. 
 • Functie van de ruimte: Denk goed na over de functie van elke ruimte bij het kiezen van kleuren. Selecteer rustgevende tinten voor slaapkamers om een betere nachtrust te bevorderen, en levendigere kleuren in gemeenschappelijke ruimtes om sociale interactie te stimuleren.
 • Spaarzaam met accentkleuren: Wees voorzichtig met het gebruik van accentkleuren om de balans te behouden. Kies enkele accenten zoals kussens, lampen of kunstwerken die de kleuren van het palet versterken zonder te overheersen.
 • Creëer textuur en diepte: Voeg verschillende texturen toe aan de ruimte om visuele interesse en diepte te creëren. Experimenteer met combinaties van gladde oppervlakken en ruwe materialen zoals bijvoorbeeld hout, stof en steen voor een boeiend contrast.
 • Speel met contrasten: Experimenteer met contrasten het geheel aantrekkelijker te maken. Combineer lichte en donkere tinten binnen een kleurenpalet om de ruimte dynamiek te geven en de aandacht te trekken naar specifieke elementen.
 • Uniformiteit in accessoires: Kies accessoires zoals kussens, kleden en kunstwerken die het kleurenpalet versterken en zorg voor uniformiteit door dezelfde kleuren en texturen terug te laten komen in verschillende delen van de woning.

Door deze praktische tips toe te passen, kun je het kleurenpalet op een doordachte manier integreren in je vakantiewoning en een samenhangend en uitnodigend interieur creëren.

Met deze kleurenpaletten voor een warm onthaal ben je goed op weg om van je vakantiewoning een gastvrije en uitnodigende plek te maken waar gasten zich meteen thuis voelen. Experimenteer, wees creatief en laat je persoonlijkheid schijnen door middel van kleur!

Casa Calma - Vakantiewoning - Inrichting en interieur - Kelly Interieur design - Eethoek
Casa Calma - Vakantiewoning - Inrichting en interieur - Kelly Interieur design - Eettafel

3 essentiële waarden die zorgen voor rust in je huis én in je hoofd

3 essentiële waarden die zorgen voor rust in je huis én in je hoofd

Afgelopen jaar was misschien wel het meest uitdagende jaar tot nu toe … mijn bedrijf groeide, we dachten en voerden 3 (privé) verbouwingen uit, we verhuisden, ik ging terug naar school en het allermooiste: onze lieve Bo voegde zich bij ons gezin!

Allemaal hele mooie dingen, maar als je me vraagt of het makkelijk was. Absoluut niet. Was het leuk? Ook niet altijd.

Maar het gaf me wel een heleboel inzichten. Ik heb bijvoorbeeld door de verhuizing (met kinderen) naar een bouwval en in de maanden erna geleerd dat het kunnen terugvallen op een fysiek rustpunt in mijn leven mijn grootste antistress middel is en dat ik pas rust in mijn hoofd heb wanneer thuis alles af is, helemaal klopt en precies past bij ons gezin(sleven). Thuis is waar ik rust vind.

Heel veel mensen willen die rust thuis voelen, maar ze krijgen het niet voor elkaar. Daarom deel ik 3 essentiële waarden om meer rust te creëren in je huis en in je hoofd voor low stress en high vibes! De 3 essentiële waarden zijn: veiligheid, identiteit en verbondenheid.

Interieur design traject - Heerhugowaard - Woonhuis - Zithoek japandi

VEILIGHEID

Een omgeving vol onrust en chaos kan ervoor zorgen dat jij je gestrest en/of onrustig voelt. Denk aan een rommelige woonkamer, onafgemaakte taken, je werkspullen die nog in het zicht liggen. Hierdoor kun je moeilijker ontspannen en ben je vooral alert in plaats van relaxed.

De waarde veiligheid gaat erom dat jij je veilig en thuis voelt in je eigen huis. Dit creëer je bijvoorbeeld door spullen een vaste plek te geven, zodat jij zonder na te denken alles kunt vinden en tot je beschikking hebt. Je weet waar alles is en dat geeft een veilig gevoel. Daarnaast scheelt het je een hoop stress, want je bent niet steeds alles kwijt ;). 

Door te zorgen voor deze veilige omgeving, creëer je meer rust en kom je eerder in standje ontspannen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld onbezorgd op de bank ploffen, sporten of andere leuke dingen doen. 

Kelly Olman - interieur designer

IDENTITEIT

Jouw (t)huis is een middel (net als kleding en auto’s) dat jou helpt om je identiteit uit te dragen. Een manier om jezelf zo zeker, op je gemak en energiek mogelijk te voelen! 

Het staat centraal in je leven en is onderdeel van je identiteit. Waarschijnlijk breng je veel tijd door thuis en daarom is het extra belangrijk dat deze omgeving weerspiegelt wie jij bent en vooral uitstraalt waar jij blij, rustig, energiek, relaxed of welke positieve emotie dan ook, van wordt.

Kijk eens vanuit jouw identiteit naar de inrichting van je huis. Hoe voelt het? Past het bij jou? Richt je niet op de nieuwste eettafel die net online is gekomen en waarbij het lijkt alsof iedereen ‘m wil hebben, maar richt je op jezelf. Dit soort externe prikkels moeten niet het begin zijn van de zoektocht naar jouw meest fijne thuis, het begint bij je identiteit. 

Interieur design traject - Heerhugowaard - Woonhuis - Eethoek met maatwerk

VERBONDENHEID

Thuis is de plek waar we ons leven opbouwen. Alleen, met een partner, waar jij je kinderen grootbrengt, mooie herinneringen maakt, vrienden en familie ontvangt … het is dan ook niet zo gek dat heel veel mensen moeite hebben om afscheid te nemen van een huis. Hoe blij ik ook ben met ons nieuwe huis, ik vond het ook best lastig om afscheid te nemen van het oude huis. 

Dit soort momenten en gebeurtenissen zijn allemaal met elkaar en met het huis verbonden. Een fijne omgeving draagt hieraan bij, het geeft je een gevoel van thuiskomen. En dit gevoel willen we allemaal wel, toch? In alle rust een boek kunnen lezen, een leuk etentje organiseren voor vrienden, spelletjes doen met de familie, spelen met de kinderen … wat jouw behoefte ook is, je huis moet hiermee in verbinding staan. Dat maakt van jouw huis een thuis. 

Ik ben benieuwd: heb jij weleens aan de hand van deze 3 essentiële waarden naar jouw huis gekeken? Ik hoop dat dit blogartikel jou helpt om meer rust te creëren in je huis én in je hoofd voor low stress en high vibes!


Een nieuwbouwwoning inrichten. Waar begin je?

Een nieuwbouwwoning inrichten. Waar begin je?

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning. Waarschijnlijk ben je al vanaf het moment dat je de brochure voor het eerst las aan het dagdromen over je nieuwe woning en interieur. Ondertussen komt de projectontwikkelaar met de eerste vragen en deadlines en moeten er beslissingen worden gemaakt. Keuzestress en twijfel slaan toe, want er komt zo veel op je af. Wat houvast en focus zou fijn zijn. Daarom licht ik in dit blogartikel de drie belangrijkste thema’s uit voor jouw droom nieuwbouwwoning.

Een nieuwbouwwoning is misschien wel één van de lastigste woningen om in te richten. Waarom? Omdat een interieurontwerp ontstaat vanuit een bepaald concept, een sfeer die je voor ogen hebt of een bepaald karakter dat je wilt neerzetten. Wanneer je een kenmerkende woning koopt, zoals een oude school, boerderij of jaren ’30 woning, dan kun je de al aanwezige specifieke kenmerken en inspirerende elementen als uitgangspunt gebruiken voor jouw interieurontwerp. Maar geen zorgen, met deze tips geef jij je nieuwbouwwoning karakter en maak je van jouw nieuwe huis een droom die uitkomt!

Een goed begin is meer dan het halve werk. Wil jij van je nieuwe woning een kloppend geheel maken waarbij over alles is nagedacht? Met mijn workshop maak je die vliegende start!

Kelly Olman

Het (op)bouwen van je droom nieuwbouwwoning

Voor het (op)bouwen van je nieuwbouwwoning heb je te maken met de planning van de projectontwikkelaar en zijn of haar aannemers. Om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt, moet jij bepaalde keuzes maken. Keuzes waar je misschien nog over twijfelt, maar daar ga ik je bij helpen. Van het kiezen van de juiste verlichting tot aan het bepalen van een fijne indeling.

En misschien denk je nu ‘verlichting, dat komt later wel’, maar dit is zo’n belangrijk aspect van de afwerking van je nieuwbouwwoning. Want na het doorgeven van jouw ‘meerwerk’ wensen – denk bijvoorbeeld aan een uitbouw, extra raam of wandje – krijg je ongeveer 1,5 jaar later de vraag om de aantallen en locaties door te geven van de lichtpunten in je huis. Waarom de projectontwikkelaar dit al zo vroeg in het proces wil weten, is omdat veel projecten ‘prefab’ worden gemaakt. Dit betekent dat veel grote onderdelen, zoals wanden, vloeren en plafonds, vooraf op maat worden gemaakt. Wil je bijvoorbeeld spots in het plafond? Of op bepaalde plekken stopcontacten in de wand? Hier wordt dan rekening mee gehouden tijdens de productie, zodat alles naadloos op elkaar aansluit.

Nieuwbouwwoning verbouwen interieur

Verlichting

Welke soorten verlichting heb je (nodig)?

Er zijn vier soorten verlichting:

 • Basisverlichting komt van centrale lichtpunten in de ruimte. Denk aan een plafonniere of spots. Deze verlichting zorgt voor basislicht in de gehele ruimte of zone.
 • Functionele verlichting is gericht op een specifiek en kleiner oppervlak, zoals staande lampen en leeslampjes, en vind je ook terug boven je keukenwerkblad.
 • Accentverlichting is specifiek gericht op een object. Accentverlichting zie je bijvoorbeeld bij schilderijen of een bepaald meubel.
 • Sfeerverlichting is misschien het meest bekend qua verlichting en zorgt voor sfeer in een bepaalde ruimte. Sfeerverlichting is vooral decoratief bedoeld.

Welke soort verlichting jij nodig hebt om je interieur in de spotlights te zetten, hangt af van jouw behoeften en wensen. Het is goed om per soort te kijken hoe en of de verlichting kan bijdragen aan meer sfeer. Door alle soorten mee te nemen in jouw keuze, creëer je een gevarieerd lichtplan wat enorm belangrijk is voor een krachtige uitstraling van jouw interieurontwerp.

Hoe bepaal je welke verlichting waar komt?

Nu je een beter beeld hebt van welke verlichting je wilt, is het belangrijk om te bepalen wáár je deze wilt. Hiervoor maak je een vlekkenplan. Met een vlekkenplan deel je de ruimtes alvast op in functionele zones, zoals: koken, dineren, ontspannen, werken, spelen en vermaak. Je kijkt dus naar de functie van de ruimte; hoe wil je de ruimte gaan benutten?

Per zone bepaal je jouw lichtbehoefte. Als een zone bijvoorbeeld om ontspanning draait, kun je kiezen voor basisverlichting om zo de hele zone te verlichten. Vind je het fijn om hier een boek te lezen? Dan is functionele verlichting ideaal. Heb je een mooi schilderij dat je wilt uitlichten? Gebruik dan accentverlichting. Zo zie je dat je per zone verschillende soorten verlichting kunt aanbrengen, maar het afhankelijk is van jouw behoeften en wensen.

Denk ook goed na over de hoeveelheid licht en het aantal lichtpunten per zone en verwerk dit in een lichtplan. Kom je hier zelf niet uit? Schakel dan hulp in, bijvoorbeeld van de betrokken installateur, een lichtwinkel in de buurt of een interieurontwerper. Door er eerst zelf over na te denken en een beeld te schetsen, kunnen zij je gericht helpen met het finetunen van je lichtplan. 

Extra tip: neem geen spots voor het hebben van spots. Spots zijn prachtig, maar het gaat om jóuw behoeften en wensen. Wat wil je in die zone doen? En passen daar spots bij? Goede verlichting is essentieel voor een sfeervol interieur. Je wilt niet te weinig licht, maar ook zeker niet te veel. Bij een overkill aan lichtpunten, raken schaduwen uit balans en verlies je diepte en contrast in je interieurontwerp.

Nieuwbouwwoning verbouwen verlichting

De indeling

Zo maak je een indelingsplan

Nu je de belangrijkste beslissingen hebt genomen en de projectontwikkelaar weer verder kan met de bouw, kun jij verder met de binnenkant van je nieuwe droomhuis. Het vlekkenplan dat je eerder hebt gemaakt voor het lichtplan, kun je gaan specificeren met meubels en accessoires voor een nieuw plan, namelijk: het indelingsplan voor jouw ruimte!

Ik raad je aan om per zone te beginnen met het indelen van de grote items en erna pas te kijken naar de kleinere items en accessoires. Pak hiervoor de plattegrond erbij die je hebt ontvangen van de projectontwikkelaar en maak ‘m op schaal na. Digitaal of met pen en papier. En begin met schuiven en uitproberen om tot de beste indeling te komen. Voor de meest creatieve oplossingen en ideeën kun je proberen twee compleet verschillende indelingen te maken. Zo zie je wat er allemaal mogelijk is en kun je een weloverwogen beslissing maken over jouw droomindeling.  

Extra tip: zorg dat er voldoende afstand zit tussen de zones voor een ruimtelijk gevoel en waak er tegelijkertijd voor dat de verschillende zones geen losse eilandjes worden zonder samenhang.

Nieuwbouwwoning verbouwen indeling

De look & feel

Aan de slag met kleuren en materialen

Nu de indeling zo goed als staat, kun je aan de slag met de kleuren en materialen. Oftewel de look & feel van jouw interieur. Hiervoor is het belangrijk om jouw droom interieurontwerp helder te krijgen. Want hoe ziet die eruit? Met wat voor inrichting? Wie gaan er wonen? En met welke behoeften en wensen moet je rekening houden? Een hoop vragen, maar de antwoorden zijn nodig om de juiste look & feel te bepalen.

Eén van de meest gehoorde struggles als het gaat om een nieuwbouwwoning aankleden, zijn de kale, witte wanden. Wanneer alle wanden wit zijn/blijven, is het een stuk lastiger om een warme sfeer te creëren. In het begin kan het spannend zijn om die mooie, wit gestuukte wanden te beschilderen, maar het gaat je echt een hoop opleveren!

Vijftig tinten wit

En als we het dan toch over wit hebben, wil ik je gelijk meer duidelijkheid geven over de vijftig tinten wit 😉 Want naast RAL9001 en RAL9010, kennen we tegenwoordig ook RAL9016. Maar wat is het verschil tussen deze drie wit tinten en voor welke ga jij?

Laat ik beginnen met RAL9001. Dit is de meest warme variant van de drie en wordt ook wel crème wit genoemd. Deze kleur wit wordt veel gebruikt voor kozijnen en deuren.

RAL9010 is een zuiver witte, frisse kleur die niet te ‘klinisch’ aanvoelt. Vanwege de neutrale uitstraling wordt deze kleur voor van alles gebruikt: wanden, kozijnen, deuren … door de (kleine hoeveelheid) warme pigmenten, is de kleur niet spierwit.

De tint RAL9016 zie je de laatste jaren steeds vaker. Van de drie tinten is dit de meest frisse, harde kleur wit en wordt ook wel verkeerswit genoemd. Houd er rekening mee dat wanneer je een gelamineerd wit meubel – bijvoorbeeld van Ikea – voor een verkeerswitte wand plaatst, dat je een behoorlijk kleurverschil ziet.

Kleur toevoegen aan je interieur

Wanneer je er klaar voor bent om jouw witte wanden een mooie kleur te geven, is het belangrijk om eerst een duidelijk kleurenpalet samen te stellen. Hoe? Gebruik je moodboard als basis.

Heb je nog geen moodboard samengesteld en/of vind jij het lastig om een moodboard te maken voor jouw droominterieur? In mijn online workshop ga je stap voor stap aan de slag met jouw moodboard. We beginnen met het verzamelen van inspiratie. Jouw inspiratie gaan we clusteren en analyseren om tot een bepaalde sfeer te komen en dan selecteren we de mooiste beelden voor je uiteindelijke moodboard! Dit moodboard bepaalt het kleurenpalet en deze verwerk je volgens de 60-30-10 regel in je interieur. 

Het doorvoeren van de juiste look & feel in je interieur

Wanneer je jouw verlichtingsplan, indelingsplan en moodboard met kleurenpalet hebt gemaakt, is het tijd om aan de slag te gaan; het shoppen kan beginnen!

Maar waar begin je? Hoe pas je jouw gekozen kleurenpalet toe op je shopping list en waar moet je op letten? Ook hierbij werk je van grof naar fijn. Denk eerst aan de grote items en oppervlaktes en maak het steeds kleiner, tot in de details. Zelf vind ik het fijn om in deze volgorde te werken:

 1. De juiste vloer: jouw vloer is zo’n groot onderdeel van je interieur en daarom raad ik je aan om hiermee te beginnen. In de digitale gids Nieuwbouwwoning inrichten vind je een complete module hierover. Ik deel de voor- en nadelen en ik vertel meer over de uitstraling van verschillende vloeren. Hiermee wordt het kiezen van jouw vloer een stuk eenvoudiger!
 2. Kleuren en materialen voor de (open) keuken: de keuken, nog zo’n belangrijke keuze waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Zorg ervoor dat je vloer en keuken mooi op elkaar zijn afgestemd voor een fijne, krachtige basis.
 3. Een bank: als het gaat om los meubilair is je bank hét item met de meeste impact op de look & feel die jij wilt neerzetten. Door de grootte valt een bank meteen op in je interieur en daarnaast is het een kostbare aankoop; je wilt meteen de juiste keuze maken, zodat je er jaren van kunt genieten.

Hoe fijn een heel nieuw huis ook is, het brengt heel veel opties en keuzes met zich mee. Wat soms kan voelen als ‘te’ veel, waardoor je niet weet waar je moet beginnen voor jouw droominterieur. Om ervoor te zorgen dat jij geen keuzestress krijgt, maanden blijft twijfelen of misaankopen doet, heb ik de workshop digitaal beschikbaar gemaakt. Zodat jij op eigen tempo met de juiste handvatten keuzes kunt maken. 

Heb jij een vraag of wil je meer weten? Stuur me vooral een berichtje!

Kleuradvies - kleuren Kelly Interieur Design

Drie fauteuils die jouw minimalistische interieur cozy maken

Steeds meer mensen gaan voor een minimalistisch interieur: licht, rustig en zo min mogelijk prikkels. En dit is niet zo gek als je je bedenkt hoeveel prikkels we de hele dag door krijgen. Er wordt zelfs gezegd dat we tegenwoordig evenveel prikkels hebben op een dag als iemand uit de middeleeuwen… in zijn hele leven! Logisch dus dat we na een drukke dag thuis willen komen in een huis vol rust en kalmte. En waar kun je beter tot rust komen dan in een fijne relaxfauteuil?!

Het voordeel van een minimalistisch interieur is dat je je dag in rust, en daarmee vol energie, kunt beginnen. Of juist na een lange dag alles van je af laten glijden en tot rust komen. Dit betekent trouwens niet dat een minimalistisch interieur gelijk staat aan een saai of kil interieur. Integendeel zelfs! Deze interieurstijl draait om comfort, luxe en rust. Het is de kunst van het weglaten: de items die er wél zijn, extra tot hun recht laten komen. Een fijne relaxstoel is perfect om comfort, luxe en rust uit te stralen en aan te brengen in jouw interieur. In dit artikel laat ik je drie mooie design fauteuils zien die perfect tot hun recht komen in een minimalistisch interieur én een cozy en krachtige bijdrage leveren aan het gevoel van rust waarnaar je op zoek bent.

Fauteuil groen
Fauteuil beige

Een fijne fauteuil met zachte vormen, maar toch een strak voorkomen. Door de zachte stof oogt de stoel aaibaar en door de kuipzitting wil je hier uren vertoeven. Het minimalistische design wordt versterkt doordat de poten niet zichtbaar zijn en de fauteuil een klein beetje lijkt te zweven. Met de natuurlijke kleur taupe houd je balans en rust in jouw interieur.

Met de groene variant maak je de verbinding tussen binnen en buiten. Door te verbinden, creëer je meer rust en balans. Dit is dan ook een belangrijk kenmerk van de minimalistische stijl. Met groen zit je trouwens ook goed voor de toekomst. Groen is namelijk (zowel in kleur als beplanten) weer bezig met een comeback in het interieur en richting fall/winter zie je deze kleur steeds meer terug!

Draaifauteuil beige
Draaifauteuil grijs

Draaifauteuil Marcus is met zijn design tijdloos en elegant. Door de klassieke poot is deze fauteuil heel fijn te matchen met een minimalistisch interieur, met een knipoog naar de industriële stijl. Daarnaast is het luchtige model ideaal in een ruimte die wat kleiner aanvoelt. Het bijpassende voetenbankje en het feit dat de fauteuil draaibaar is, zorgen voor extra comfort en staat daarmee garant voor uren onthaasten in stijl.

Luxe fauteuil wit
Luxe fauteuil beige

Liever een touch van de romantische of kosmopolitische interieurstijl? Dan is een fauteuil als de Huxley perfect! De zitting nodigt uit tot wegzakken en uitgebreid ontspannen met een goed boek of glas wijn. Door de goudkleurige hoge pootjes voelt de fauteuil niet zwaar aan en krijgt het extra luxe en allure. Beide kleuren passen perfect in vele kleurenpaletten en interieurstijlen. Geen probleem dus als je wisselt van interieur, want deze fauteuil kan gewoon mee. Altijd.

Met deze drie ideeën voor fauteuils, hoop ik je te inspireren tot een cozy, minimalistisch interieur dat allesbehalve saai of kil is. Juist door het toepassen van de less is more-regel creëer je een spannend, krachtig en rustgevend interieur. Alle fauteuils in deze inspiratieblog zijn verkrijgbaar bij o.a. sfeer.nl

Meer inspiratie nodig? Via mijn Instagramkanaal @kelly.interieurdesign deel ik wekelijks fijne foto’s en tips van en voor een inspirerend, kalm en krachtig interieur. Wie weet zie ik je daar!


Tips om rust en harmonie te creëren met een opgeruimd huis

Tips om rust en harmonie te creëeren met een opgeruimd huis

Zou jij ook willen dat jouw huis er net zo perfect en opgeruimd uitzag als al die interieurplaatjes op Instagram en in woonbladen? Of was je ooit blij met je interieur, maar ‘zie’ je dit niet meer door al het rondslingerende ’spul’? Ik ging in gesprek met Maaike Fris, opruimcoach en de eerste KonMari-consultant™ in Nederland voor dé tips om zelf jouw huis overzichtelijk en netjes te maken… en dit vooral zo te houden. Want door rust en harmonie in huis kan jouw interieur weer stralen en krijgt het de aandacht dat het verdient!

Rust en overzicht

We weten allemaal dat die perfecte plaatjes een momentopname zijn en dat er ook in deze huizen gewoon geleefd wordt, maar het blijft een aantrekkelijk beeld. Want ‘een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’. Tenminste, zo denk ik erover. En daarom ga ik in mijn interieurontwerpen altijd uit van de kracht van eenvoud, met de focus op rust en overzicht. Maaike richt zich op diezelfde pijlers en helpt jou rust en harmonie (terug) te brengen in jouw huis en daarmee in jouw hoofd. Want eerlijk, is eerlijk: ook al verlangen we naar rust en overzicht, niet iedereen wordt blij van opruimen. En dan is hulp meer dan welkom!

Rust en overzicht in huis - opruimen KonMari-methode - Kelly Interieurdesign

Dus Maaike, waar komt jouw passie voor organiseren/opruimen vandaan? 

“Al zo lang ik me kan herinneren vind ik opruimen het allerleukst om te doen. Ik denk dat ik van jongs af aan al een bepaald inzicht heb hoe kamer/kasten/lades zo optimaal mogelijk ingedeeld kunnen worden. Ook was ik vroeger vaak bezig met het herorganiseren en opnieuw inrichten van mijn eigen slaapkamer en kasten (en stiekem ook die van mijn zusjes). Tijdens mijn studie ruimde ik vaak eerst mijn kamer op voordat ik begon met leren, want dan kon ik mij beter concentreren. Eigenlijk ben ik er dus altijd al mee bezig geweest, maar waar het precies vandaan komt weet ik niet. En nog steeds word ik er heel blij van als een kamer/kast/lade van ongeordend naar geordend gaat; van zo’n transformatie kan ik echt genieten!”

Wat is volgens jou het grootste voordeel van een opgeruimd huis? 

“Ik ben ervan overtuigd dat er veel voordelen zitten aan een opgeruimd huis, maar één van de grootste voordelen is de rust en ruimte die je weer gaat ervaren in huis. Maar ook in je hoofd. In plaats van telkens geconfronteerd te worden met alles wat er nog moet gebeuren als je om je heen kijkt, zorg je ervoor dat thuis weer een plek wordt waar je je kunt ontspannen. En dan ga je ervaren wat een opgeruimde omgeving met je doet. Wanneer je huis namelijk rust en ruimte uitstraalt, je alleen de bezittingen om je heen hebt die je blij maken en het achter de kastdeuren ook nog eens netjes is, krijg jij de kans je tijd te besteden aan dat wat jij belangrijk vindt. Je maakt ruimte voor nieuwe ervaringen en de onrust die je voorheen voelde, is verleden tijd.” 

Rust en overzicht in huis - opruimen KonMari-methode - Maaike Fris

Je creëert rust en harmonie door het toepassen van de KonMari-methode. Wat is de grootste verstoring van rust en harmonie in huis?

“Het valt me vaak op dat de oorzaak ligt bij het feit dat veel items in huis geen vaste plek hebben waardoor het voelt als een eindeloos proces. Wanneer items geen vaste plek hebben is het gevolg daarvan dat ze gaan rondzwerven. Tijdens je wekelijkse opruimronde krijg je telkens weer diezelfde items in je handen en keer op keer denk je, ‘wat moet ik hiermee en waar laat ik het?’ Door dit soort spullen te clusteren en bij elkaar te bewaren en – het allerbelangrijkst – ze een vaste plek te geven, voorkom je dat er rommelplekken ontstaan in huis.” 

Move in Harmony. Je helpt mensen georganiseerd en soepel te verhuizen waardoor zij in de nieuwe woning echt opgeruimd en met een frisse start kunnen beginnen. Hoe ben je tot dit aanbod gekomen en welk pijnpunt van een verhuizing los jij voor en met ze op?

“Ik heb gemerkt dat in bepaalde fases van je leven, een opgeruimd huis je extra kan helpen en ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer je gaat samenwonen, er een kleine op komst is… Dit inzicht kwam na mijn eerste jaar als opruimcoach, omdat ik steeds vaker mensen hielp in deze fases van hun leven. Ook een verhuizing is een nieuwe fase en dus hét perfecte moment om op te ruimen. Er komt veel op je af, er moet een hoop geregeld worden en het liefst wil je je aandacht richten op dat wat echt belangrijk is: je nieuwe huis. Wanneer je vóór je verhuizing opruimt, zorg je voor overzicht.

Je maakt een selectie van de spullen die meegaan naar het nieuwe huis en van overbodige spullen neem je afscheid. Zo voorkom je dat je maanden na de verhuizing nog steeds dozen aan het uitpakken bent met spullen die je liever niet mee had willen nemen. Met Move in Harmony kun je echt een frisse start maken en zorg je ervoor dat je je snel thuis voelt in jouw nieuwe huis omdat alle spullen waar je waarde aan hecht, daar mooi tot z’n recht komen.” 

Rome by studio KELLY - LAB ECO paint - Vestingh

Waar kunnen lezers vandaag nog mee beginnen als ze behoefte hebben aan rust en harmonie in huis?

“Begin met visualiseren van het eindresultaat: hoe zou jij willen dat het eruitziet als jouw huis helemaal is opgeruimd? Zie het als een moment voor jezelf en neem er ook de tijd voor. Ontspan en sluit je ogen, adem in en adem uit en laat dan je gedachten de vrije loop. Stel je jouw droominterieur voor. Hoe ziet jouw huis eruit als alles precies is zoals jij zou willen? Als alles zo is opgeruimd en opgeborgen naar jouw wensen? Wanneer je dan je ogen open doet, kun je opschrijven wat er in je opkwam. Denk aan de sfeer, kleuren en andere details. Vertaal dit vervolgens naar een moodboard en maak het concreet. Wanneer je namelijk jouw doel voor ogen hebt is het ook makkelijker om ernaar toe te werken. Het werkt daarom motiverend om jouw moodboard een mooie plek in jouw interieur te geven.”  

Wat is één van de grootste valkuilen bij het organiseren/opruimen?

“Naar mijn idee is opruimen per kamer in plaats van per categorie de grootste valkuil. Vaak zorgen we ervoor dat de kamer/ruimte op het oog netjes is, zonder echt inzicht te krijgen in de items die je daadwerkelijk allemaal bezit. In de praktijk betekent dit dat het netjes lijkt, maar het achter de kastdeuren nog steeds een rommeltje is. Eigenlijk zijn we dan alleen maar bezig geweest met het verplaatsen van spullen. Als je op deze manier opruimt, val je gauw in je oude patroon en is het binnen de kortste keren weer een troep. Mijn advies is om alles uit dezelfde categorie te verzamelen op één plek. Zo heb je meteen een goed overzicht en kun je vanaf dit punt beginnen met opruimen: focussen op wat je wilt houden en deze items een vaste plek geven in huis.”

Zelf aan de slag?

Wil jij ook meer rust en ruimte in huis en daarmee ook in je hoofd? Boek dan vrijblijvend een Taste of Harmony-sessie bij Maaike om de mogelijkheden te bespreken! 

Wil je liever eerst jouw interieur aanpakken om zo een opgeruimde omgeving te stimuleren? Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gericht interieurontwerp. 


In vier stappen een herfstproof interieur met bohemian touch.

Wil jij een herfstproof interieur, maar vind je het lastig om hiermee van start te gaan? Aan de hand van vier tips, laat ik je zien hoe ik dit aanpakt.

Reliving

In de nieuwe herfst styling video die ik voor de Reliving binnenkijker serie opnam, koos ik voor een thema dat dicht bij mijn eigen stijl ligt: natuurlijke materialen en warme kleuren met behoud van die rustige, overzichtelijke sfeer. Uiteraard opnieuw met een touch of bohemian. In dit artikel laat ik zien hoe je de herfst in huis haalt. Ook dit keer heb ik enkel eigen en vintage items gebruik. Hiermee hoop ik jullie te stimuleren in het gebruik van tweedehands en duurzame items. Dit is namelijk nog leuker, uitdagender en unieker dan het aanschaffen van nieuwe items bij de grote warenhuizen waar iedereen zijn spulletjes vandaan haalt. 

De styling video voor Reliving komt zondag 4 oktober op de Instagram pagina van Reliving te staan. 

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch overzicht

Tip 1

Bepaal als eerst wat voor je basis (bank, kasten en tafels) je hebt/wilt. Welk van deze items wil je behouden en voor welke mag er iets nieuws komen? Een sterk ontwerp bestaat voor mij uit een goede basis die een geheel vormt. Dit straalt uiteindelijk eenheid en rust uit. Vooral wanneer je er voor kiest om in de accessoires en muur- of raambekleding voor uitgesproken kleuren te gaan. Ga voor deze basis items na of ze 1. bij de gewenste sfeer passen en 2. wel bij de overige basis meubels passen. Soms kom je tot de conclusie dat je een bepaald item misschien impulsief gekocht hebt, maar het niet een geheel met de overige basis items vormt. Kies er dan voor dit meubel te vervangen voor een meer passende variant. Je oude meubel biedt je natuurlijk aan via een van de verkoopplatformen. 

Herfst staat voor mij voor veel binnen zijn, kaarsjes en donkerder weer. In mijn interieur zie ik dan ook graag warmte, sfeer en behaaglijkheid terug. Ik koos daardoor voor een basis van donker bruine rotan (manou) meubels. Een aardse, sfeervolle basis is helemaal herfstproof

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch accessoires

Tip 2

Als je er uit bent welke basis je hebt of wilt, kun je gaan kijken welke sfeer je neer wil zetten. Bedenkt dan wel dat je basis hier binnen moet passen. Als jouw basis bijvoorbeeld bestaat uit donkere items van harde materialen, dan zal het een stuk lastiger zijn een Scandinavisch of Bohemian sfeertje neer te zetten. Gebruik om inspiratie op te doen meerdere kanalen. Pinterest is mijn all-time favorite, maar kijk daarnaast altijd of je inspiratie uit interieurboeken, tijdschriften en tv-programma’s of zelfs van Funda kunt halen. Kortom: probeer verschillende mogelijkheden uit, die brengen ook weer nieuwe inzichten.

Na de zomerperiode moeten we allemaal even wennen aan het minder buiten zijn. Een perfect moment om de natuur naar binnen te halen. Ik koos er voor die warme, donkere herfstproof sfeer in huis te halen. 

Zeegras hanglampen kap herfst interieur bohemian

Tip 3

Ga aan de slag met een stappenplan! En dan bedoel ik geen document van 6 kantjes, maar gewoon een gericht, praktisch stappenplan van 1 A4’tje levert al veel op. Vaak zie ik dat mensen het overzicht kwijt zijn en ‘maar gewoon kopen’. Het nadeel hiervan is dat je vaker een miskoop doet. Iets kan in de winkel namelijk erg leuk lijken, maar bij thuiskomst helemaal niet in het geheel te passen of te groot/te klein te zijn. Door met een stappenplan te werken, help je jezelf overzicht te behouden en keuzes te maken. Het stappenplan maak je nadat je voldoende beeld hebt bij de sfeer die je neer wil zetten en de basis die je al hebt. Zo weet je precies welke ruimtes je nog kunt vullen (incl. afmetingen) en wat voor soort items je nog nodig hebt. Dit noteer je in je stappenplan, zodat je tijdens het shoppen kunt terugvallen op ‘wat heb ik nodig’  incl. praktische zaken als afmetingen, materialen en kleuren. 

Dit deed ik:

In mijn stappenplan stonden bijvoorbeeld alle items vermeld die ik nodig had met de volgende toelichting:

 • kleurenpallet: bruin, beige, zwart;
 • materialen: zo veel mogelijk natuurlijk;
 • structuren: zacht en aaibaar.

Zie je een item dat je erg leuk vindt, maar niet binnen je plan past? Sla ‘m voor dit project, maar sla het op voor een andere keer. 

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch spiegel

Tip 4

Geef er jouw persoonlijke draai aan. De plaatjes in magazines, op TV of Instagram zijn prachtig, maar ook in die woningen wordt gewoon geleefd en ziet het er vaker niet dan wel zo uit als op het fotomomentje. Houd dit in je achterhoofd. Je wilt het mooi maken, maar houd het ook praktisch. Een open kast vol prachtige accessoires staat mooi, maar als je weet dat je niet van het opruimen bent en zo iets binnen no time een rommeltje is, doe het dan niet. Je zal je er alleen maar aan gaan storen en dat is juist wat je niet wil bereiken. Thuis is een plek waar je tot rust moet kunnen komen, waardoor je nieuwe energie en inspiratie vindt en je kunt genieten van de dingen die er toe doen. Houd het dus praktisch!

Hulp nodig?

En kom je er met deze tips nog niet helemaal uit? Ik help je graag bij het bepalen van de sfeer, opstellen van een stappenplan of complete begeleiding van jouw project. Stel je vraag of vraag vrijblijvend een offerte aan via info@kellyinterieurdesign.nl of via het contactformulier

Herfstproof interieur in bruin tinten en natuurlijke materialen met Bohemian touch hoekje


Interieur tips voor jouw thuiswerkplek

Misschien werk je sinds deze week verplicht thuis, maar misschien werkte je al vaker thuis en worstel je nog met het creëren van een prettig en inspirerend interieur voor jouw thuiswerkplek. Thuiswerken kent vele voordelen als je voor jezelf een prettige werkplek weet te creëren. In deze blog, geef ik je wat tips voor een fijne thuiswerkplek. Lukt het neerzetten van een fijne thuiswerkplek met deze tips niet of besteed je het gewoon liever uit? Dan is mijn online interieuradvies een oplossing. Na een online intake maak ik een praktisch en snel uitvoerbaar (stappen)plan voor je en kun je eenvoudig aan de slag. 

Interieuradvies thuiswerkplek - Kelly Interieurdesign

De sfeer bepalen

Ga eerst op zoek naar jouw favoriete stijl voor je thuiswerkplek. Als je dit namelijk eerst doet, laat je je nog niet belemmeren door beperkingen van de ruimte. Denk bij het zoeken naar beelden dus niet te veel na, maar sla op Pinterest, Instagram of welke zoekmachine dan ook alle plaatje op die je interesse wekken. Wanneer je voldoende sfeerbeelden hebt verzameld kun je gaan kijken of je een lijn kunt ontdekken in je voorkeurafbeeldingen. Zo houd ik bijvoorbeeld erg van natuurlijke materialen en zachte kleuren, maar ik ken zat mensen die juist een prettig gevoel krijgen bij stimulerende kleuren en prints of juist een strak interieur zonder te veel afleiding. Juist omdat je bij je thuiswerkplek geen rekening hoeft te houden met je collega’s, kun je de ruimte helemaal aanpassen aan jouw persoonlijke wensen, zodat je je productiviteit optimaal stimuleert. Op zoek naar inspiratie? Op een van mijn Pinterest borden heb ik de leukste thuiswerkplek inspiratiebeelden voor je verzameld. 

Interieur werkplek slaapkamer

Locatie bepalen

Het meest bepalende aspect bij een thuiswerkplek is de locatie die je kunt gebruiken. Natuurlijk is het ideaal als je gezegend bent met een leegstaande kamer waar je een werkkamer van kunt maken, maar lang niet iedereen beschikt over deze luxe. Of misschien vindt je het wel helemaal niet prettig om in een afgesloten kamer te zitten en vindt je meer inspiratie en productiviteit aan de keukentafel of in de woonkamer. Bedenk dus goed waar jij je werkplek wilt creëren. Ook als je niet beschikt over zeeën vrije ruimte, is er altijd wel een oplossing te bedenken. Ook hiervoor kun je kanalen als Pinterest en Instagram gebruiken. Zo zie je de meest creatieve locaties voor thuiswerkplekken voorbij komen, zoals een open trapkast, in de slaapkamer, in een vensterbank die extra verdiept is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden en er is altijd een oplossing voor jou te bedenken. 

Interieuradvies - thuiswerkplek - Kelly Interieurdesign

Inrichting

Heb je de locatie van je thuiswerkplek bepaald? Dan kun je gaan nadenken over de inrichting. Hoe je je thuiswerkplek gaat indelen is volledig afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld wel of geen aparte werkplek? Is er ruimte voor een vast bureau of moet je op zoek naar een inklapbaar model om ruimte te besparen? Is het een plek met veel of weinig lichtinval en welk kleurenpallet past daar dan bij?  Vragen die voor iedereen een persoonlijke uitkomst geven en vrij lastig kunnen zijn. Neem hier dan ook goed de tijd voor als je zelf deze invulling wilt verzorgen of geef dit onderdeel uit handen. 

Interieur - meisjeskamer

Opbergen 

Tenzij je beschikt over een grote apart werkkamer is het belangrijk na te denken over bergruimte. Het is namelijk prettig om thuis te werken, want zo kun je makkelijker werk en privé combineren, maar je wilt beide wel gescheiden houden. Dus ben je klaar met werk, wil je het ook kunnen ‘wegleggen’ en niet continue herinnert worden aan het werk dat er letterlijk en figuurlijk nog ligt. Gelukkig zijn er talloze type opbergers en zijn deze ook in alle stijlen te vinden. Uiteraard is het hierbij eerst van belang te inventariseren wat voor type werk je wilt opbergen. Een accountant zal bijvoorbeeld voornamelijk veel papier willen opbergen, terwijl ik ook blikken verf (uit het zicht) wil opbergen. Afhankelijk van je behoeften kun je op zoek gaan naar manden, A-4 bakken, kastjes of andere opbergers in jouw gewenste stijl. Vind je dit lastig? Dan kun je ook mijn hulp inschakelen. 

Praktische tips 

Tot slot wat praktische tips om de productiviteit middels het interieur van je thuiswerkplek te verbeteren!

 

 • Werk je achter een laptop? Probeer dan elke twee uur even afstand van je scherm te nemen. Bijvoorbeeld wanneer je een telefoontje pleegt of loop even een rondje buiten om nieuwe energie op te doen;
 • Als je beschikt over een lege wand, prikbord of kurkwand kun je deze gebruiken als inspiratiemuur. Maak hier je real life Pinterest bord van en raak tijdens het werk geinspireerd;
 • Voeg groen toe aan je werkplek! Het toevoegen van planten en bloemen kan je productiviteit met wel 15% verhogen volgens onderzoek door de Universiteit van Cardiff. Meteen een goede reden om de locale bloemenwinkel die het nu zwaar heeft door het coronavirus te steunen;
 • Wanneer je kiest voor losse opbergers, zorg er dan voor dat deze ook direct als decoratie item dienen. Zo hebben ze naast een praktische functie ook direct een sfeerverhogend factor, zonder dat je te veel items verzameld die geen functie hebben, maar wel kunnen afleiden. 

Kleur op je wanden voor een twist in je interieur.

Een eenvoudige manier om je interieur meer of juist een andere sfeer te geven is door te werken met kleur. Voor iedereen die net zo van verandering houdt als ik raad ik dit te doen door de wanden aan te pakken. Zo blijf je flexibel als je zin hebt in een nieuw kleurenpalet. Je hoeft ten slotte alleen je wand(en) een make-over te geven. Hieronder geef ik advies hoe je je interieur eens flink kan updaten, zonder een nieuwe inboedel aan te hoeven schaffen. 

Lambrisering – het aanbrengen van een lambrisering zie je tegenwoordig in heel veel interieurs terugkomen. Je brengt dan een andere kleur aan op de wand vanaf de plint tot een hoogte van ongeveer 120-150 cm. Dit geeft je interieur direct een andere dynamiek zonder dat je hele wanden onder handen hoeft te nemen. Voor het aanbrengen van een lambrisering kun je gebruik maken van verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn: verf, (houten) panelen en behang. Wil je net iets verder gaan? Ga dan voor een hoge lambrisering en trek deze tot hoog door om de ruimte optisch hoger te laten lijken. Door de lambrisering boven de kozijnen van je deuren uit te laten komen, creëer je optisch hoogte in je ruimte. Ben je juist op zoek naar een leuke twist voor een kinderkamer? Ga dan voor een zigzag of golvende lijn op de lambrisering in plaats van een strakke lijn.

Plafond schilderen – vooral in slaapkamers zie je dit steeds vaker. Toegegeven: het schilderen van het plafond is misschien wat spannend, maar het geeft een erg knus gevoel. Dit komt omdat het plafond dan optisch lager lijkt. Ben jij bevoorrecht met extra hoge plafonds? Dan kun je het knusse effect versterken door een bovenstukje van de wanden mee te schilderen in de kleur van het plafond. Je versterkt het knusse gevoel doordat het plafond nog lager lijkt te komen. Eigenlijk is deze laatste variant de omgekeerde versie van de hoge lambrisering waarbij je het plafond en een strook van het plafond wit laat en de rest een kleur geeft.

Houtwerk mee schilderen – wat extra luxe aan een ruimte kan geven is het aanbrengen van een kleuraccent op een wand waar ramen of deuren inzitten en het houtwerk van de kozijnen in dezelfde kleur mee te schilderen. Vooral wanneer je kiest voor een diepe kleur zoals donker blauw, groen of aubergine geeft dit een luxe gevoel. Wanneer je ervoor kiest een wand een kleur te geven en het houtwerk wit te laten, houd er dan rekening mee dat deze deuren en ramen dan extra geaccentueerd worden en daar de aandacht naar toe getrokken wordt.

Vormen schilderen – kleur aanbrengen zonder een hele wand te schilderen? Door vormen aan te brengen op de muur creëer je een speels effect. Een of meerdere cirkels, geometrische vormen en organische vormen.. alles kan tegenwoordig. Zo kun je in de slaapkamer optische een hoofdboord achter je bed creëren zoals ik hieronder in de slaapkamer deed. Of kun je een kinderkamer opleuken door geometrische vlakken aan te brengen op een muur. Je kunt hierin zelf bepalen hoe hysterisch je het maakt door de kleuren binnen eenzelfde kleurenpalet te houden of juist los te gaan met contrasterende kleuren.

Structuur- en effectverf – vind je de bovenstaande make-over tips iets te spannend en geef je liever één wand een ander kleurtje? Overweeg dan eens een effectverf. Met name de betonlook is de laatste jaren bezig aan een opmars. De betonlookverf is er in verschillende uitvoeringen. Zowel de kleur, structuur als het patroon is te beïnvloeden en aan te passen op je persoonlijke wensen. Zo kun je deze effecten zo subtiel of grof als jij in gedachten hebt, laten aanbrengen. In mijn portfolio kun je de effectwanden vinden die ik tot nu toe geschilderd heb, vinden.

Wil je graag wat kleur aanbrengen in jouw woon- of werkruimte maar vind je het lastig waar je moet beginnen? Of weet je goed wat je wil, maar durf je het zelf niet aan om die ideeën tot uitvoering te brengen? Ik denk en werk graag met je mee aan een leuk interieurontwerp of advies voor jouw interieurwensen. Neem hier contact met mij op!

Slaapkamer interieur terracotta cirkel .