Benieuwd hoe jij ook zo een gave wegwijzer voor jouw feestje maakt? Hieronder vind je het stappenplan voor deze DIY. 

DIY Festival wegwijzer maken

Stap 1: bepaal het aantal faciliteiten waar je op de wegwijzer naar wil verwijzen. Bepaal ook de hoogte en breedte van je totale wegwijzer en verdeel vervolgens de afmetingen over het benodigde aantal bordjes.

Bordjes DIY wegwijzer

Stap 2: zaag het benodigde aantal bordjes op maat. Je kunt ervoor kiezen de pijlen op de bordjes te tekenen, maar je kunt de bordjes zelf ook een pijlvorm geven door de hoeken van een korte zijde in een punt te zagen. Schuur na het zagen de hoekjes glad en indien je de bordjes nog gaat schilderen: schuur de vlakke zijdes licht op, zodat de verf beter hecht. 

Pijlen voor de DIY wegwijzer

Stap 3: bepaal daarna wat voor lettertype je op je wegwijzer wilt. Online zijn oneindig veel lettertype te vinden. Zo kun je de tekst in het gewenste lettertype natekenen op je bordjes. 

Pijlen DIY wegwijzer beschrijven

Stap 4: om de wegwijzer wat gezelliger te maken en ‘m te laten aansluiten op je thema, versier je de bordjes. Je kunt hierin natuurlijk zelf bepalen hoe gek je het maakt. 

Bevestigen pijlen op wegwijzer DIY en versieren

Stap 5: wanneer alles droog is bevestig je de bordjes/pijlen op een stok. Je kunt hiervoor een oude bezemsteel gebruiken of bij de bouwmarkt een ronde (of vierkante) stok op gewenste lengte halen. Vervolgens schroef of kit je de bordjes vast op de stok en kun je ‘m plaatsen waar je wilt. 

DIY Festival wegwijzer maken