Dutch Design Week

Ook ik ben dit jaar afgereisd naar Eindhoven om inspiratie op te doen tijdens de Dutch Design week. Een week waarin heel Eindhoven in het teken staat van alles wat met design te maken heeft. De stad ademt inspiratie en ik zet voor je op een rijtje wat mij hiervan is bijgebleven op het gebied van interieur. In deze blog deel ik mijn opgedane inspiratie met jullie aan de hand van foto’s. 

ELLE décoration - Fluid forces - Dutch Design week
ELLE décoration - Fluid forces - Dutch Design week
ELLE décoration - Fluid forces - Dutch Design week
ELLE décoration - Fluid forces - Dutch Design week

Fluid Forces by ELLE decoration

Wat een feestje om de fluid forces van ELLE decoration te bezoeken. Je wordt hier ondergedompeld in een oase van roze, rust en aaibare materialen. Na het betreden van de pastelkleurige entree wordt je naar de mooie woonkamer geleid waar je omarmd wordt door lieflijk pastel afgewisseld met rauwe, grove betonnen muren en stalen balustrades. 

Ondanks de vele verschillende materialen en kleuren oogt het geheel als rustig en sluit alles perfect op elkaar aan, omdat alles binnen eenzelfde kleurenpalet valt. Conclusie: warm, knus, inspirerend en uniek met als mooiste item (als je het mij vraagt) de vintage roze spiegel!

VEEM exposities - Dutch Design Week - in/PERFECTION
Expositie natural Materials natuurlijke materialen
Keramiek servies aardse tonen

Exposities at VEEM

Het VEEM gebouw was tijdens de Dutch Design Week een verzamelplaats voor veel mooie exposities. De vele (nieuwe) ontwerpers die hier hun producten tonen, hebben veel aandacht besteed aan de presentatie en hierdoor ontstaan twee verdiepingen vol inspiratie. Waar mijn oog vooral op is gevallen, zijn een aantal exposanten die duurzaamheid en natuur uitstraalde. Hierboven een kleine fotorapportage van drie merken met een mooi verhaal en mooie uitstraling.

Piet Hein Eek - Dutch Design Week - collection
Piet Hein Eek - Dutch Design Week - collection
Piet Hein Eek - Dutch Design Week - collection

PIET HEIN EEK

 Zoals ieder jaar presenteert Piet Hein Eek tijdens de Dutch Design Week de nieuwe collectie. Daarnaast bieden zij ruimte aan diverse designers om hun ontwerpen tentoon te stellen en kun je mooie items aanschaffen in de winkel. Wat ik leuk vindt aan het bezoeken van deze locatie tijdens de Dutch Design Week is de nieuwe collectie die anders is, maar niet over de top. Voor de verschillende interieurstijlen zijn er wel items te vinden die hierin passen, maar zeker geen twaalf in een dozijn zijn en je interieur direct een eyecatcher geven. Moet het natuurlijk wel binnen je budget passen.. en anders vooral heel goed opletten en afkijken zodat je met een goede DIY al een heel eind komt.
Desque - Dutch Design Week - Functioneel meubel met zitplaatsen


Jot.Jot Brick seater
Bron: collected.nl

Desque - Dutch Design Week - Roomdevider

Collected by Desque

Desque is een projectinrichter met erg mooie kantoorinrichting die niet onder doet voor het meubilair dat we thuis graag hebben staan. De afgelopen jaren zijn zij op zoek gegaan naar ontwerpers met een diversiteit aan producten om zo de perfecte werkomgeving creëren. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met een zestal merken en producten die Desque op de Dutch design week 2019 aan het publiek heeft gepresenteerd. Met de “collected” serie wordt tijd doorbrengen op kantoor ineens een stuk minder vervelend.